Rusya'dan Türkiye'ye sert yanıt

Suriye'de kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını uluslararası örgüt araştıracak. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü gözlemcileri Türkiye'ye geldi. " Kimyasal silah" iddiası Türkiye- Rusya arasındaki tansiyonu da yükseltti.

Rusya'dan Türkiye'ye sert yanıt

"Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silah kulanıldı" iddialarını araştırmak üzere Uluslararası örgüt harekete geçti. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü gözlemcileri Türkiye'ye geldi. Gözlemcilerin Suiye'den önce Türkiye'ye gelmesi dikkat çekti.

Gönderilen uzmanlar numune toplayarak saldırıda kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını tespit edecek.

Öte yandan Türkiye'den yapılan "Sarin gazı kullanıldığı kesinleşti' açıklamasına Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'ya kimyasal silahların kullanımı konusunda Türkiye Sağlık Bakanı'nın değil Birleşmiş Milletler'in Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Zaharova, bu konunun Türkiye'nin yetki alanında olmadığını belirttiği Sağlık Bakanlığı için "Bence Türkiye'de turizm sezonu öncesinde deniz sularının analiz edilmesi ve otellerdeki gıda ürünlerinin kalitesini kontrol edilmesi gibi konularla ilgilenmeleri daha yerinde olur" yorumunda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye rusya suriye sağlık bakanlığı mariya zaharova kimyasal silah