Cumhuriyet'in ilk yıllarının şarkıları hayat buldu

Cumhuriyetin ilk yıllarının şarkıları İstanbul'da seslendirildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin düzenlediği etkinlikte 1920'li yılların şarkıları ve sanat hayatı, Algı Bilim ve Sanat Orkestrası tarafından sahnelendi. Kostümlü gösteri izleyicilerden tam not aldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Algı Bilim Sanat Orkestrası, ''Cumhuriyetimizin ilk yıllarında şarkılar'' adlı bir etkinlik düzenledi.

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte, 1920'li yılların İstanbul eğlence hayatını canlandıran kostümlü kabare gösterisi sahnelendi.

Gösterinin ilk bölümünde tangolar, kantolar ve fokstrotlardan oluşan bir derleme izleyiciye sunuldu. İkinci perdede Türk sanat müziği ve İstanbul şarkıları dinletisi yapıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu, etkinlikten elde edilen gelirin öğrencilere burs olarak verileceğini söyledi.

Algı Bilim, Sanat Orkestrası sanatçılarından Aslı Rüzgar Çermik'ta genç nesle Cumhuriyetin ilk yıllarındaki yaşamı göstermek istediklreini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

istanbul cumhuriyet müzik sanat Cumhuriyet Kadınları Derneği şarkı