Rusya'dan açıklama: Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı

Sabah saatlerinde Moskova'dan ilk açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne operasyon düzenlenmediğini açıkladı. Rus kuvvetlerinin Türkiye ile sürekli koordinasyon içinde olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bilgi alınır alınmaz Suriye ordusunun ateşkes yapması için gerekli adımları attı" denildi.

Rusya'dan açıklama: Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı

Rusya tarafından İdlib'teki saldırı ile ilgili açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı yaptı.

Moskova, Rus Hava Kuvvetleri'nin Türk askerlerinin vurulduğu alanda operasyon düzenlemediğini açıklandı.

Astana çerçevesinde gerilimi azalatma bölgesi olarak belirlenen İdlib'deki HTŞ terör örgütü tarafından Rus ve Suriye birliklerine saldırı başlatıldığı iddia edildi. Bölgedeki hava harekatının bu operasyona yanıt olarak yapıldığı ileri sürüldü. Açıklamada, "Söz konusu saldırı, teröristlerle bir arada bulunan Türk askerlerinin de vurulmasıyla sonuçlandı" denildi.

Rusya, bölgedeki operasyonların Türkiye tarafından verilen koordinasyon ile şekillendiriliğini vurguladı. "Türk makamları tarafından verilen bilgiye göre, Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmamaları gerekiyordu." ifadeleri kullanıldı.

Sahadan gelen sıcak bilgiler doğrultusunda Moskova'nın, Suriye ile teyakkuza geçerek saldırıya son vermesini sağladığı kaydedildi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "Türk askerlerinin güvenli tahliyesi sağlandı" bilgisi yer aldı.

Rusya’nın Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin gelişmeleri takip ettiği, Türkiye’nin İdlib koordinasyon merkezi ile sürekli temas halinde olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

rusya idlib