Fed Başkanı Powell: Tamamen yeni bir belirsizlik seviyesi yaşıyoruz

Amerika’da Kovid-19’un ekonomiye etkisi taşları yerinden oynattı. ABD Başkanı Donald Trump, ikinci dalga olursa ekonomiyi durdurmayacaklarını söyledi. FED Başkanı Jerome Powell da “Tamamen yeni bir belirsizlik seviyesi yaşıyoruz.” açıklaması yaptı.

Fed Başkanı Powell: Tamamen yeni bir belirsizlik seviyesi yaşıyoruz

Amerika’da sadece sağlık krizi yaşanmıyor. Ekonomide taşlar yerinden oynadı. Ülkede bir salgın dalgasının daha atlatamayacağı düşünülüyor. ABD Başkanı Donald Trump da bu konuda endişeli.

Trump, Michigan eyaletinde Ford'un üretim tesisini ziyaret etti. Bu sırada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“İkinCi bir Kovid-19 salgını olmasından endişeli misiniz?” şeklindeki bir soruyu Donald Trump, “İnsanlar bunun uzak bir olasılık olduğunu söylüyor. Ancak ikinci dalga ortaya çıkarsa ortalığı yatıştıracağız. Ülkemizin ekonomik faaliyetini durdurmayacağız.” diye yanıtladı.

Ülkesinin salgın sürecinden çok şey öğrendiğini kaydeden ABD Başkanı, gelecek dalgalara da son derece hazırlıklı olduklarını savundu.

Amerika’da belirsizlik hakim. Fed Başkanı Jerome Powell, “Kovid-19 topluluğunuzu nasıl etkiler” başlıklı telekonferans toplantısında konuştu.

Powel, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tamamen yeni bir belirsizlik seviyesiyle karşı karşıya olunduğunu belirtti. Fed Başkanı, benzeri olmayan ekonomik gerilemenin ortasında olunduğunu vurguladı.

Ani ve sert bir gerileme olduğuna dikkat çeken Jerome Powell, “Son 10 yılın iş kazanımlarını şimdiden yok etti ve ülke çapında şiddetli sancıya neden oldu.” dedi.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs FED