3 belediyenin faaliyetleri kaymakamların onayından geçecek

Şanlıurfa'da DBP'li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediyelerinin her türlü hizmet alımı, ödeme, ihale yapma ve diğer faaliyetleri ilçe kaymakamlarının onayına bağlandı. Bitlis'te de saldırı olasılığı nedeniyle kentte yapılacak eylemler 3 günlüğüne yasaklandı.

3 belediyenin faaliyetleri kaymakamların onayından geçecek

DBP'li Suruç Blediyesi'ne kayyum atanmasının ardından, bu kez DBP'li Viranşehir, Bozova ve Halfeti Belediyeleri'nin faaliyetlerinde kaymakamlık onayı şartı getirildi.

OHAL kapsamında alınan karar doğrultusunda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna imzasyla gönderilen resmi yazıda belediyelerin, her türlü hizmet alımı, ödeme, ihale yapma ve diğer belediyecilik faaliyetlerini ilçe kaymakamlarının onayına bağladığı öğrenildi.

Bitlis'te ise, her türlü yürüyüş, miting, kapalı ve açık yer toplantıları, stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları, konser ve bildiri dağıtma gibi etkinlikler 3 gün süreyle yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklada, terör örgütü, PKK, IŞİD ve FETÖ'nün toplantı ve gösteri yürüyüşleri, miting ve basın açıkalamları gibi tüm etkinliklere yönelik eylem içerisinde olduğunu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr