Vatan Partisi Eskişehir Tepebaşı ilçe başkanlığından anayasa değişiklik teklifi ve Cumhurbaşkanlığı sistemi açıklaması

Vatan Partisi Eskişehir Tepebaşı ilçe başaknlığı tarafından anayasa değişikliği teklifi ve Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

Vatan Partisi Eskişehir Tepebaşı ilçe başkanlığından anayasa değişiklik teklifi ve Cumhurbaşkanlığı sistemi açıklaması

Vatan PartisiEskişehirTepebaşı ilçe başaknlığı tarafından anayasa değişikliği teklifi ve Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

Vatan Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan imzasıyla yapılan açıklama şu şekilde:

SAYGIDEĞER BASIN TEMSİLCİLERİ, DEĞERLİ ESKİŞEHİRLİLER,

Cumhurbaşkanlığı Sistemi TBMM’den geçerse, arkasından gelen 60 gün Türkiye Referandum savaşlarına girecektir. Bölücü ve Yobaz Terörü canlı bombalarıyla, mayınlarıyla, makineli tüfekleriyle Türkiye’nin üzerine sürülürken, Terör saldırılarının hedefi olan Türkiye güçleri bölünecek, Mehmetçik ve Polis cephede savaşırken, millet cephe gerisinde birbirinin yakasına yapışacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, İkinci İstiklal Savaşının önündeki tuzaktır.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, aynı zamanda AKP iktidarının önündeki tuzaktır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimiyle, AKP bir tuzağa ilerlemekte ve tuzağın içine itilmektedir.

Bugün birbiri ardı sıra gelen terör saldırılarının hedefi apaçık ortadır. ABD, Nihat Erim hatırlatmalarıyla Türkiye’nin önüne 12 Eylül tehdidini koymaktadır. FETÖ’cüler de Cumhurbaşkanlığı Sistemini beklemektedir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’yi ABD planlarının içine çekmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ABD ile karşı karşıya olduğumuz koşullarda Türkiye’nin önüne sürüldü. Büyük güce karşı askeri ve siyasi başarı yine büyük güçle kazanılır. Bu teklif Türkiye güçlerini bölmekte, Türkiye’nin komşuları ile birleşmesinin ve iyi ilişkiler kurmasının önünde engel olmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi içte ve dışarıda teröre karşı mücadeleye hizmet etmiyor, Türkiye’nin düşmanlarına hizmet ediyor, Türk milletini bölüyor. Hatta AKP ve MHP’yi de bölmektedir. Bugün Cumhurbaşkanın da kabul ettiği gibi Türkiye’nin önüne koyduğu iş Milli Seferberliktir. Ancak Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Milli Seferberliğe hizmet etmiyor. Vatan Savaşının başarısına hizmet eden her uygulama doğrudur, zarar veren her davranış yanlıştır. Denek taşı, vatan savaşıdır.

Öte yandan Türkiye’ye düşmanlığını gizlemeyen ABD ise Cumhurbaşkanlığı Sistemini ellerini ovuşturarak izliyor. ABD’nin Türkiye’ye Kıbrıs’tan yönelttiği tehditler de durumun nezaketini artırmaktadır. Kıbrıs, ABD tarafından Türkiye’ye yönelik bir tehdit üssü durumuna getirilmek istenmektedir.

TBMM’de Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimi oylanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı girişiminden vazgeçmek, AKP için bir yenilgi değildir; ilerdeki ağır yenilgiden kurtulmak için akıllı bir davranıştır. O zaman Cumhurbaşkanı itibar kaybetmeyecek, bütün ülkede alkışlanacaktır. ABD merkezli diktatörlük suçlamaları boşluğa düşecektir. Milli Seferberlik için uygun durum yaratılacak, İstiklal Savaşının başarısı yolunda çok güçlü bir atılım gerçekleştirilecektir.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi teklifinin TBMM’de kabul edilmesi durumunda,referandumdaCumhurbaşkanlığı Sisteminin kabul edilmemesi için Vatan Partisi olarakülke genelinde mücadelemize devam edeceğiz.

MİLLİ SEFERBERLİK İÇİN GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ HÜKÜMET,

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE HAYIR!

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi cumhurbaşkanlığı Eskişehir anayasa değişikliği teklifi tepebaşı