İstanbul Valisi Şahin bayram önlemlerini açıkladı

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, "Ramazan Bayramı'na yönelik her türlü tedbirlerin planlaması yapıldı" dedi.

İstanbul Valisi Şahin bayram önlemlerini açıkladı

İstanbul Valisi Vasip Şahin "Ramazan bayramına yönelik olarak her türlü tedbiri aldık. Başta otogar olmak üzere, metro, tramvay, metrobüs, deniz, hava, kara ulaşımında yapıldığı noktalarda ek tedbirler aldık. Trafik ile ilgili ek tedbirler aldık. Hastaneler başta olmak üzere hizmet alanlarında da ek tedbirler aldık. En büyük isteğimiz vatandaşlarımızın sevdikleriyle bayramlarını huzurlu bir şekilde kutlamaları" dİye konuştu.

Vali Şahin'in Ramazan Bayramı şöyle;

Kıymetli İstanbullular,

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; ilâhî bir lütuf olmalarının yanı sıra sevgi, saygı, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile olan; kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın pekiştiği müstesna günlerdir.Yoksulların gözetildiği, komşuların ve akrabanın unutulmadığı bayramlarımız; milletimizin inanç ve geleneğinde mümtaz bir yere sahiptir.

Saygıdeğer İstanbullular,

Manevi iklimiyle insanları iyilikte, doğrulukta, hayırda buluşturan, dinî ve millî duyguların en üst seviyeye çıktığı bu değerli günlerde sahip olduğumuz güzellikleri paylaşırken aile efrâdımız başta olmak üzere; komşularımız, akrabalarımız, yaşlılarımız ve çocuklarımızla bayramlaşırken şehit ailelerimizi ve gazilerimizi de ihmal etmeyelim.

Bu vesileyle şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Bayram münasebetiyle ziyaret ve seyahat için yola çıkacak vatandaşlarımıza, bayram sevincine gölge düşmemesi için trafik kurallarına riâyet etmelerini hatırlatarak Ramazan Bayramınızı en kalbî duygularımla tebrik ediyor; bu mübarek günlerin ülkemiz, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

ulusal.com.tr

açıklama vasip şahin