Ulusal Kanal, Küba'da Komünist Partisi Merkez Komitesi Üyesi İdalmis Brooks Beltran ile görüştü

Ulusal Kanal, Küba'da Komünist Partisi Merkez Komitesi Üyesi İdalmis Brooks Beltran ile görüştü. Beltran, Amerika'nın Küba'ya karşı ambargoyu hafifletme kararının, Latin Amerika ülkelerinin dayanışması sonucu gerçekleştiğini belirtti. Avrupa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını tanıyın" çağrısını da değerlendiren Beltran, "Onlar Türkiye'yi kendi çıkarları için kullanmaktan vazgeçmezler" dedi.

Amerika ile Küba arasında başlatılan müzakereler nasıl değerlendirilmeli?

Bu soruya yanıt Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Üyesi Idalmis Brooks Beltran'dan geldi. Ulusal Kanal'a konuşan Beltran, bunun Latin Amerika ülkelerinin dayanışmasının bir sonucu olduğunu belirtti.

"İlişkilerin normalleşmesi Küba halkını sevindirdi" diyen Beltran, Amerika'ya karşı ihtiyatlı tutumlarını koruyacakların kaydetti. Beltran, "Normalleşme, birçok Kübalı aile için göç etmiş fertleriyle daha kolay iletişim ve görüşme imkanı getirecek. Ancak burada dikkatli olacağız. Özellikle gençliğime karşı yürütebilecekleri faaliyetlere karşı ihtiyatlı olacağız" diye konuştu.

Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Üyesi, Avrupa Parlamentosu'nun "Ermeni soykırımını tanıyın" çağrısını da değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr