Şehitlerin üniversitede kayıtlı eş ve çocukları, istedikleri üniversitede okuyabilecek

YÖK şehit yakınlarına özel öğrenci statüsü getirdi. Buna göre üniversitede okuyan ya da önümüzdeki yıl kayıt yaptıracak şehit yakınları bölüm değişikliği olmamak şartı ile istedikleri üniversite de eğitim alabilecekler. Özel öğrenci statüsünden faydalanacak şehit yakınları diplomalarını ise kayıt yaptırdıkları üniversiteden alacaklar.

Şehitlerin üniversitede kayıtlı eş ve çocukları, istedikleri üniversitede okuyabilecek

YÖK Başkanı Yekta Saraç şehitlerin üniversitelerde okuyan eş ve çocuklarına özel öğrenci statüsü verileceğini açıkladı.

"Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki mücadelede şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlarımızın"

Saraç gerekçeyi şehit yakınlarına kolaylık olarak açıkladı.

"Şehitlerimizin eş ve çocuklarını rahat bir ortamda belki ailelerinin yanında, belki ailelerinin yanında olmayabilir ama tercih edecekleri daha yüksek puanlı öğrenci alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim öğretim görmelerine imkan sağlayacağız."

Üniversitede okuyan ya da önümüzdeki yıl üniversiteye kayıt yaptıracak şehit yakınları sadece eğitim kurumunu değiştirebilecek. Bölüm değişikliğine izin verilmeyecek. Diplomalarını da okudukları değil kayıt yaptırdıkları üniversiteden alacaklar.

"Ailelerinin bulunduğu üniversitelere puanı yüksek bile olsa ama tabi aynı bölüm olmaları kaydıyla talepleri halinde geçişlerini sağlayacağız. Ama tabiî ki diplomaları geçtikleri yerden değil kaydoldukları yerden alacaklar."

ulusalkanal.com.tr

öğrenci şehit YÖK üniversite