Rezalet! 1000 başpolis kopya çekti

Emniyetin rütbe yükseltme sınavlarında kopya soruşturması başpolislere uzandı. 2009 ile 2011 arasında yapılan sınavlarda kopya çektiği tespit edilen bin başpolisin rütbeleri sökülecek.

Rezalet! 1000 başpolis kopya çekti

Emniyet Genel Müdürlüğü rütbe yükseltme sınav sorularının sızdırılması nedeniyle bin başpolisin de rütbesi sökülecek.

2009, 2010 ve 2011 yıllarında yapılan yapılan sınavlarda kopya çekildiği tespit edilince önce 470 komiser ve komiser yardımcısının rütbeleri geri alındı.

Rütbesi sökülen polislerin başvuruları da mahkeme tarafından reddedildi. Bölge idare mahkemesi kararında; ÖSYM'nin 470 polisin "kopya çektiğine yönelik raporu" belirleyici oldu.

İnceleme genişletilince kopya ve sızdırmanın ucu başpolislere uzandı. Yeni Şafak Gazetesi bin baş polisin daha rütbesinin geri alınacağını duyurdu. Kararın önümüzdeki hafta uygulanacağını öğrenildi.

F-tipi örgütün emniyet ayağına yönelik operasyonlarda tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Daire Başkanı Ömer Köse'nin de aralarında olduğu 11 polis de meslekten ihraç edildi.

Polislerin ihracı için İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda alınan kararın gerekçesi ise "yasadışı dinleme ve kişisel verileri arşivleme".

ulusalkanal.com.tr