Mehmet Perinçek'in atılması Azerbaycan'da yankılandı

Araştırma görevlisi Perinçek'in üniversitesinden uzaklaştırılması Azerbaycan basınının gündeminde. “Vesti.az” haber portalı olayı 'Ermeni Lobisi Erdoğan Türkiye'sinde zafer Kazandı' diye verdi.

Mehmet Perinçek'in atılması Azerbaycan'da yankılandı

Mehmet Perinçek'in İstanbul Üniversite'den atılmasını Azerbaycan'da "Ermeni Lobisi Erdoğan Türkiye'sinde Bir Zafer Daha Kazandı” başlığıyla yankı buldu.

Azerbaycan'ın önde gelen Rusça haber portallarından “vesti.az” Mehmet Perinçek'in İstanbul Üniversitesi'nden uzaklaştırılmasını"Ermeni Lobisi Erdoğan Türkiye'sinde Bir Zafer Daha Kazandı"başlığıyla duyurdu. Manşetten verilen haberde Perinçek'in Ermeni soykırımı iddialarını çürüten araştırmalarına değinilirken Erdoğan'ın politikalarının Perinçek'in çalışmalarını engellediği ifade edildi. Haberde Mehmet Perinçek'le yapılan bir söyleşiye de yer verildi.

Ergenekon davasında 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve davanın karar duruşmasında 6 yıl hapis cezasına verilen Perinçek'in doktora tezini 6 yıl boyunca teslim etmediği gerekçesiyle kadrosu düşürülmüştü.

Perinçek'e destek yağdı

Mehmet Perinçek'in İstanbul Üniversitesi'nden atıldığının duyurulması üzerine sosyal medyadan Perinçek'e destek yapıldı.

İşte o mesajlardan bazıları:

Sururi Tomruk : Akıllı bir devlet yönetiminin hele Türkiye Devletinin Mehmet Perincek gibi bir bilim adamını , taltif ederek , ödüllendirerek üniversitesinde onu hayat boyu görevlendirmeli idi.

@MineK20 : Mehmet Perinçek onurlu duruşundan ötürü gururumuzdur Perinçek ailesine bin selam olsun

@hazalsaral : Mehmet Perinçek'in İÜ'nden atılmasını kınamak, üzerine yazıp çizmek için af örgütü'nden, HRW'dan onay mı bekliyorsunuz?

İSMAİL HOŞÇA : Perinçek soyadı taşıdığı için işinden edilen sayın Mehmet Perinçek'i devrimci duruşundan bilimsel çalışmalarından ötürü kutluyoruz.

Tuğçe Uzunoğlu : Peki Mehmet Perinçek'in suçu, Ermeni Soykırımı'yla ilgili yaptığı çalışmaları mıdır, yoksa soyadının 'Perinçek' olması mı?

@turkeyland : Mehmet Perinçek'in hapiste tez falan yazmasini bekliyorlardi herhalde. Hapishane de yan gelip yatma yeri degilse neresi birader?

@Ladyimam: İstanbul Üniversitesi Mehmet Perinçek'i okulunu dondurduğu halde Tezini vermedi diye okuldan atmış. Zindana da atmıştınız. Zulme devam edin

Mert Özge : Mehmet Perinçek'in okuldan atılması AKP'nin ''Ermeni açılımı'' için emperyalistlerin buyruklarına boyun eğmesinden başka bir şey değildir!

@ErgunYigitUcar: Mehmet Perinçek' i İstanbul Üniversitesinden atmışlar! Neden? Türkiye'ye Ermeni meselesinin gerçeklerini anlattığı için olabilir mi?

@zuhalmaan : Mehmet Perinçek gibi değerli bir öğretim üyesini İstanbul Üniversitesi atıyorsa, ne diyeyim. Sadece "yazıklar olsun" .

Eğitim İş Sendikası Üyemiz Mehmet Perinçek'in hukuksuz şekilde İstanbul Üniversitesi'nden atılmasının takipçisi olacağız. AKP faşizmine boyun eğmeyeceğiz.

Suzan Aksoy

Mehmet Perinçek'i okuldan atan bilim düşmanları,sizin ileri Demo'nuzu yesinler !

ulusalkanal.com.tr

ermeni erdoğan mehmet perinçek istanbul üniversitesi azerbaycan vesti