ABD "kara gücüm" dediği PKK’yı sahneye bir kez daha çıkarmaya hazırlanıyor

Türk ordusu PKK’ya darbeler indiriyor. Rusya Suriye’deki teröristleri hedef alıyor. ABD ise kara gücüm dediği PKK’yı sahneye bir kez daha çıkarmaya hazırlanıyor. Plana göre, Washington, 20 bin kişilik kurulacağı Kürt ordusunu önce IŞİD’in kalbi Rakka’ya saldırtacak, ardından Kürt koridoru için Cerablus bölgesine yönlendirecek. Bu plan işlerken, İncirlik Üssü’nden kalkacak çok daha fazla uçak kaldıracak.

ABD "kara gücüm" dediği PKK’yı sahneye bir kez daha çıkarmaya hazırlanıyor

Türk ordusu PKK yuvalarını bombalıyor, Rusya Suriye’deki teröristlere karşı operasyonlarını hızlandırıyor. ABD ise çareyi Kürt Koridoru için yeni bir plan hazırlamakta buluyor.

İddia Amerika’nın önde gelen gazetelerinden The New York Times gazetesinin deneyimli savunma muhabirleri Eric Shmitt ve Michael Gordon’a ait.

Habere göre planın iki ayağı olacak. 20 bin kişiyle oluşturulan PYD birliklerine 3 bin ila 5 bin arasında "Arap militanı" eklenecek. Yaklaşık 25 bin kişilik kuvvet önce IŞİD’in kalbi Rakka’ya saldıracak.

Daha sonra bu grup, ABD’nin emriyle Türkiye’nin PYD’yi Fırat'ın batısına geçirmemeye dönük kırmızı çizgisini hedef alacak. Kürt koridorunu tamamlamak için hamle yapacak.

Planın bir diğer ayağı ise PYD güçlerine eş zamanlı olarak İncirlik Üssü’nden kalkan uçaklarla destek verilecek. Üsse daha fazla koalisyon ülkesi yerleşecek. Uçak sayısı artırılacak.

ulusalkanal.com.tr