Suriyelileri dolandırdılar

15 Suriyeli aile İstanbul Zeytinburnu'nda dolandırıldı. Yıkım kararı alınan bir binaya kiracı olarak yerleştirilen Suriyeliler, yıkım ekiplerini görünce şaşkına uğradı. Yaşanan gerginliğin ardından binadan tahliye edilen Suriyeliler geceyi sokakta geçirdi.

Suriyelileri dolandırdılar

İstanbulZeytinburnu'nda dolandırıldıklarını iddia eden Suriyeliler, oturdukları binalardan tahliye edilince sokakta kaldılar.

İddiaya göre kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan 5 katlı binayı, 10 bin lira karşılığında Suriyeli 15 aileye kiraladı.

Bir süre binada yaşayan Suriyeliler, yıkım için gelen zabıta ekiplerini görünce çılgına döndü.

Zabıta ile Suriyeliler arasında yıkım gerginliği yaşandı. Bazı Suriyeliler binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunurken, bir Suriyeli'de 4'üncü katın penceresinden çocuğunu sarkıtarak, aşağıya atmakta tehdit etti. Dehşet dolu o anlar cep telefonu tarafından kaydedildi.

Suriyeliler ikna edildikten sonra bina boşaltıldı. Ardından belediye ekipleri balyozlarla binanın duvarlarını yıkmaya başladı.

Aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu yaklaşık 60 Suriyeli, geceyi sokakta geçirdi. Eşyaları ile bina çevresinde bekleyen aileler, boş arazide yaktıkları sobalarla ısınmaya çalıştı. Sokakta kalan Suriyelilerin Belediye tarafından misafirhaneye yerleştirilecekleri açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

istanbul Zeytinburnu suriyeli