Anneler günü nedeniyle yurtta birbirinden farklı manzaralar yaşandı

Bugün anneler günü.. Kimi çocuğundan aldığı hediye ile sevindi, kimi günü evladıyla geçirdi. Bir de madalyonun öteki yüzü var. Bazı anneler işte, bazıları da şehitlikteydi.

Anneler günü nedeniyle yurtta birbirinen farklı manzaralar yaşandı. Kimi şehitliğe koştu, kimi para kazanmak için çalıştı, kimi de yılın anneler ödülünü aldı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Saadet Haznedar 9 çocuk annesi. Ancak o bu özel günde gözyaşlarına boğuldu.

Çünkü 28 Ekim günü 2 oğlunu maden faciasında kaybetti. Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi tarafından Saadet anne yılın annesi seçildi.

Kayseri'de ise çocuklar annelerine değil, anneler çocuklarına koştu. Ellerini kınalayıp askere yolladıkları evlatları, Vatan için şehit olmuştu.

Kartal Şehitliği'ne giden anneler, yavrularıyla hasret giderdi.

Şehitliğin ziyaret edildiği diğer bir il de İstanbul oldu. Edirnekapı'da şehitliğine giden anneler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Antalya'da ise kumpaslar nedeniyle ayrılan bir anne ve oğlunun ilk anneler günü heyacanı vardı.

Sivil memur Hatice Senay Sarıgöz kumpaslar nedeniyle 4 yıl 5 ay oğlu Dağhan'dan ayrı kaldı. Anne ile oğul, kumpasın bozulmasının ardından anneler gününü birlikte geçirdi.

Pazar günü kimi çocuklar annelerine sürpriz kutlamalar yaparken, kimi çocuklar da anneleriyle birlikte eğlenmeyi seçti. Ancak diğerleri gibi şanslı olamayan anneler de vardı. Bunlardan biri de Adana'da 3 çocuk annesi Ayşe Yılmaz.

Yılmaz, çocuklarına daha iyi hayat sunabilmek için sokakları temizledi.

Anneler gününe Muş’ta yaşayan 21 yaşındaki Mizgin Şaşkın, çaresiz ve gözü yaşlı girdi. Bir aylık bebeği ve kocasıyla birlikte kayınpederi tarafından evden çıkarılan Mizgin Şaşkın, Anneler Günü sevincini yaşayamadı.

Mersin'de ise 3 çocuk annesi Nurdan Özbey, belediye otobüsünde direksiyon salladı.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle 5 yıl önce otobüs şoförlüğüne başlayan Özbey, ustalığıyla erkeklere taş çıkarttı. Anne Özbey, Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Yılın Şoförü' seçildi.

ulusalkanal.com.tr

anneler günü