Yarın soğuk ve yağışlı hava geliyor

Halen Doğu Karadeniz kıyılarında hafif yağışlara neden olan zayıf sisteme ilave olarak yurdumuzun yarın şu an Karadeniz'in kuzeyinde Rusya üzerinde bulunan soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Soğuk hava ile birlikte ülkemizin büyük bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-8 derece altına ineceği ön görülüyor. Akdeniz Bölgesi'nde yarın geceden pazartesi günü sabah saatlerine kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor

Yarın soğuk ve yağışlı hava geliyor

Yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde beklenilen hissedilir derecede sıcaklık azalışlarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerildi.

Yapılan açıklamada, "Halen Doğu Karadeniz kıyılarında hafif yağışlara neden olan zayıf sisteme ilave olarak yurdumuzun yarın şu an Karadeniz'in kuzeyinde Rusya üzerinde bulunan soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor." denildi.

Soğuk hava ile birlikte ülkemizin büyük bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-8 derece altına ineceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

Akdeniz Bölgesi'nde yarın geceden pazartesi günü sabah saatlerine kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın pazar günü Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde, Orta ve Doğu Akdeniz'de ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın yarın geceden pazartesi sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ulusal.com.tr

meteoroloji Hava durumu hava sıcaklığı soğuk hava