Kaçkar Dağı'nda kaybolan turist ve rehber bulundu

Kaçkar Dağı'nda kaybolan turist ve rehber Rize Arama Kurtarma Ekibi(RİKE) tarafından bulundu.

Kaçkar Dağı'nda kaybolan turist ve rehber bulundu

Emine Bilgin

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden Kaçkar Dağı yaylalarını gezmek isterken Huser Yaylasında kaybolan turist ve rehber Rize Arama Kurtarma Ekibi(RİKE) tarafından bulundu.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Huser Yaylası'nda kaybolan Kanadalı turist Ryan William Coleman(30) ve rehber Nurullah Cebe(25) içerisinde dağcılarında bulunduğu 7 saatlik çalışmanın sonucunda Rize Arama Kurtarma Ekibi(RİKE) tarafından bulundu.

Turist ve rehber, Kaçkar Dağı etiklerindeki yaylalarda gezerken akşam üzeri sis ve havanın kararması nedeniyle yönlerini bulmakta güçlük çekince telefonla 112 Acil Servis'i arayarak yardım istediler. Jandarma ekiplerinin yer tespit çalışmasının ardından Huser Yaylasında oldukları anlaşılan turist ve rehberin bulunması için Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) içerisinde yer alan ekipler ile bölgede arama çalışması başlatıldı.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda turist Ryan William Coleman(30) ve rehber Nurullah Cebe(25) Kaçkar Dağları eteklerinde bulunan Huser Yaylası mevkiinde bir uçurumun kenarında hareketsiz halde bulundu.

Ayrıca olay yerinde bulunan Rize Arama Kurtarma Ekibi'ndeki (RİKE) Ulusal Medical Kurtarma Ekibi(UMKE) görevlileri tarafından sağlık durumları kontrol edilen turist ve rehberin, sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.

ulusalkanal.com.tr