Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 99 IŞİD ve 18 PYD/PKK hedefi vuruldu

64'üncü gününe giren Fırat Kalkanı Harekâtında 99 IŞİD ve 18 PYD/PKK hedefi vuruldu. Harekâtın başından bu yana yaklaşık bin 300 kilometrekarelik alanı kapsayan 163 bölge terörden temizlenmiş oldu. Bu arada ÖSO güçlerine Suriye Ordusu'na ait olduğu değerlendirilen bir helikopterden varil bombası atıldı.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 99 IŞİD ve 18 PYD/PKK hedefi vuruldu

Suriye'nin kuzeyinde ortaya çıkan terör tehdidine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı 64. gününde devam ediyor.

Havadan ve karadan yoğun ateş desteği verilen ÖSO, Aktarin'in güneyindeki 4 köyde kontrolü büyük ölçüde sağladı. Kontrolün tam olarak sağlanması için mayın ve EYP temizliğine başlandı.

Tall Nayif'deki ÖSO güçlerine ise Suriye Ordusu'na ait olduğu değerlendirilen bir helikopterle hava saldırısı düzenlendi. Varil bombasının kullanıldığı saldırıda 2 ÖSO gücü hayatını kaybetti, 5'i de yaralandı. Terör örgütü IŞİD'in Ak Burhan bölgesinde bombalı araçla düzenlediği saldırıda ise 2 ÖSO gücü hayatını kaybetti, 21'i de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ateş destek vasıtaları ise terör hedeflerini imha etmeye devam ediyor. 18'i PKK/PYD, 99'u IŞİD'e ait toplam 117 hedef tam isabetle vurularak imha edildi. Yapılan atışlarla her iki terör örgütünün manevra kabiliyeti önlenmiş oldu. 1 araç ve 1 binayı vuran koalisyon güçleri de 2 IŞİD'liyi etkisiz hale getirdi

Harekâtın başından bu yana yaklaşık bin 300 kilometrekarelik alanı kapsayan 163 bölge terörden temizlenmiş oldu. Mehmetçik, bölge halkının evlerine güven içinde geri dönmesi için çoğu tuzaklanmış 31 mayın ile bin 346 EYP'yi de kontrollü olarak imha etti.

ulusalkanal.com.tr