Habbani paralarını faiziyle birlikte geri aldı

17 - 25 Aralık soruşturması sanıkları el konulan paraları faiziyle iade edildi. aldı. Rıza Sarraf'ın adamı olarak bilinen Abdullah Habbani, el konulan parayı 55 bin lira faiziyle birlikte geri aldı. Habbani adliyeden paraları bavulla götürdü.

Habbani paralarını faiziyle birlikte geri aldı

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bulunan para ve altınlara el konulmuştu. Olayın yıldönümünde soruşturmayı yürüten savcılık takipsizlik kararı verince 53 zanlı hakkındaki suçlamalar düşmüştü.

Takipsizlik kararı kesinleşince, Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani ile eski bakan Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in paralarının faiziyle iade edilmesinin yolu açıldı.

İlk harekete geçen Rıza Sarraf'ın adamı Habbani oldu. Avukatları aracılığı ile savcılığa başvuran Habbani, 1 milyon lira, 800 bin euro ve 60 bin dolar ve 2 kilo altını, 55 bin liralık faiziyle birlikte geri aldı.

2 avukat ve 2 korumayla adliyeye giden Habbani önce emanet savcısına gitti belgeleri imzaladı karşılığında bir fiş aldı. Emanetteki 2 kilo altını alan Habbani ardından adliye içindeki banka şubesine gitti. Bankada valize konulan paralar kendisine teslim edildi. Sarraf'ın adamı içinde altınla paraların olduğu 1 valiz ve 1 sırt çantasıyla adliyeden ayrıldı. 55 bin liralık faizi ise Kızılay'a bağışladı.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'de zaman kaybetmeden paraları almak için savcılığa başvurdu. Aavukatı Fehim Güneş ile birlikte Emanet Savcısına giderek belgeleri imzalayan Barış Güler, aldığı fişle adliye içindeki banka şubesine gitti.

Güler, Habbani gibi paraları bavulla götürmedi. Eski İçişleri Bakanının oğlu bankada tutulan paraları başka bir hesabına havale ettirdi. Barış Güler'e 400 bin TL, 320 bin Euro ve 90 bin Dolar'ın yanı sıra 20 bin lira faiz verildi.

Geriye Eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon dolar kaldı. O parayla ilgili kararı İstanbul Valiliği verecek.

ulusalkanal.com.tr

faiz 17 aralık abdullah habbani