"Osman'ım" firarda

F tipi örgütün kumpas davalarında hem sanık hem tanık hem de gizli tanık olan Osman Yıldırım, 2015 yılının Nisan ayından bu yana kayıp. Kumpas savcılarının "Osmanım" diye hitap ettiği Osman Yıldırım'ın F tipi örgüt tarafından yurt dışına kaçırıldığı belirtiliyor.

"Osman'ım" firarda

Osman Yıldırım... Kumpas davalarda etkin rol oynayan gizli tanıkların en önemlisiydi. Ergenekon savcılarının "Osmanım" diye hitap ettiği Osman Yıldırım, hem sanık hem tanık hem de gizli tanıktı. Kumpas davalarının hakim ve savcıları hakkında yargı süreci başlayınca F tipi örgüt Osmanım'ı yurt dışına kaçırdı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre kumpas davalarda yargılanan kişilerin başvuruları sonrası savcılar harekete geçti. F tipi örgütle gizli tanıklar arasındaki ilişkiler mercek altına alındı.

Emniyetin bu konudaki çalışmalarından sonra gizli tanıklarla irtibatlar bir bir kesilmeye başladı. "Gizli tanık 9" Osman Yıldırım'ın da F tipi örgüt tafaından yurt dışına kaçırıldığı öğrenildi. Osman Yıldırım'ın da 2015 yılının Nisan ayından bu yana kayıp olduğu belirtildi.

Danıştay saldırısı nedeniyle müebbet hapse mahkum edilen Osman Yıldırım, Ergenekon davasın savcılarından Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, ve bazı F tipi polis şefleriyle 11-13 Mart 2008'de Sincan cezaevinde yaptığı görüşmeden sonra gizli tanık olmuştu. "Osmanım"ı kritik yapan özellik de Danıştay Saldırısı ile Ergenekon davası O'nun yalan beyanlarıyla birleştirilmesi...

Osman Yıldırım'ın daha önce öz yeğenini erkeklere pazarlamak da dahil bir çok suçtan kaydı bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö