Ruslar da IŞİD saflarında

Türkmenler IŞİD'in elinde rehin. Türkmenleri Kurtarma Kuruluşu'nun raporuna göre, aralarında 50 kadın ile 70 çocuğun da olduğu 450 Türkmen IŞİD'in elinde.

Ruslar da IŞİD saflarında

Türkmenleri Kurtarma Kuruluşu, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Parlamentosu'na çarpıcı bir rapor sundu.

IŞİD’in Türkmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarını belgeleyen “bir ilk” olma niteliği taşıyan rapor 54 sayfadan oluşuyor. Rapora göre, aralarında 50 kadın ve 70 çocuğun da olduğu 450 Türkmen, IŞİD’in elinde rehine durumunda.

Raporda, IŞİD'in Türkmenlere yaptığı işkenceler ve hunharca cinayetlere de yer verildi. Türkmenleri Kurtarma Kuruluşu, IŞİD'in elindeki Türkmenler için Irak Merkezi Hükümeti, Bölgesel Yönetimi, Türkiye ve uluslararası kuruluşlardan yardım isteyeceğini de açıkladı.

IŞİD'in içinde Ruslar da var. Açıklama, Rusya istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi'nden geldi. Buna göre, Irak’ta IŞİD saflarında yaklaşık 1700 Rusya vatandaşı savaşıyor. Rus istihbarat örgütü Başkanı Aleksandr Bortnikov, "Yaklaşık 100 ülkeden 13 ile 20 bin kişinin IŞİD’e katıldığını tahmin ediyoruz, ülkelerine geri döndüklerinde de saldırılarını engellemeliyiz” diye konuştu. Bortikov, IŞİD'e karşı mücadelede Amerika'ya işbirliği yapmayı da önerdi.

ulusalkanal.com.tr