Akar ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile yapacağı görüşme öncesi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, ABD'li mevkidaşı Dunford ile görüştü. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da katıldığı görüşmede gündem Irak ve Suriye oldu.

Akar ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden 10 gün önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile birlikte ABD'ye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, temaslarına başladı.

Org. Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford başkanlığındaki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Irak ve Suriye konuları ele alındı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, ABD temaslarını sürdüren Genelkurmay Başkanı Akar'ın ABD'li mevkidaşı ile görüştüğü belirtildi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da katıldığı görüşmede, terörizmle mücadele, Suriye ve Irak'ta yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Org. Akar, Fidan ve Kalın, Erdoğan'ın 16 Mayısta yapacağı ziyaret öncesi ABD'li yetkililerle temaslarda bulunmaya devam edecek.

Üst düzey görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Fethullah Gülen'in iadesi, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ile terörle mücadeleye ilişkin görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile yapacağı ilk yüz yüze görüşmede, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

abd hulusi akar