Barzani garanti istedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "IKYB'ye garantör olabiliriz" der demez Barzani, mesajı aldı. Barzani, "uluslararası güçler bize Irak merkezi yönetimine karşı garanti verirse referandumu erteleyip bayram yaparız" dedi

Barzani garanti istedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "IKYB'ye garantör olabiliriz" açıklamasından hemen sonra Barzani açıklama yaptı ve garanti verilmesi halinde 25 Eylül'de kutlama yapacaklarını aksi halde referanduma gidileceğini söyledi. Barzani "ABD, Avrupa, BM ve uluslararası tüm kuruluşların Bağdat ile yapmak istediğimiz anlaşmaya garanti vermesi gerekiyor. Garanti verilmezse referandum yapılacaktır." dedi.

Barzani, açıklamalarında "Referandum, Kürt halkının mücadelesini dünya gündemine taşıdı. Amacımız, referandumla tüm dünyaya bağımsızlık istediğimizi göstermektir." ifadelerini de kullandı.

Barzani, Türkiye, İran ve Suriye'yi de hedef almaktan kaçınmadı "Hiç kimseye tehdit değiliz. Komşularımızdan ricamız, tehditkar bir dille konuşmamaları çünkü tehditleri kabul etmiyoruz. Bize saldıranlara karşı da kendimizi koruruz.” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

barzani