Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

Seçim sonrası tartışılan hükümet modellerinden biri AKP - CHP koalisyonu. Koalisyon konusunda ilk kez konuşan Kemal Kılıçdaroğlu erken seçimin zaman kaybı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu AKP'ye açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

Sandıktan çıkan karar net. Belirsiz olan koalisyonun kimler arasında yapılacağı. Seçim gecesi Bahçeli açıklamasını yaptı. O açıklamaya Akp'den de cevap gecikmedi.

Konuyla ilgili sessizliğini koruyan isim Kılıçdaroğlu'ydu. CHP Genel Başkanı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada AKP’yle masaya oturabileceklerinin sinyalini verdi.

"Şimdi sağduyu içinde karar alma zamanı. Kısır tartışmalara girmekten uzaklaşma zamanı. Ülkeyi hükümetsiz bırakma lüksü kimsede yok; bu, seçmenin tercihine saygısızlık olur."

"Halkımız ülkemizin kötü gidişine sandıkta dur dedi. Erken seçim zaman kaybı, halkın teveccühüne saygısızlık. Halkımızın çıkarı doğrultusunda bir yönetim kurmak belirlemek gerekiyor" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, dış güçlerin beklentilerini esas aldıklarını da kaydetti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Başkanlık için arzuladığı Yeni Anayasa'yı da savundu.

"Türkiye’nin AKP hükümetlerinden kaynaklanan çok önemli sorunları var. Dış politikada, ekonomide, yasakların kaldırılmasında, darbe hukukunun yok edilmesinde, sosyal devletin gereklerinin yerine getirilmesinde... Dış dünyanın da seçimlere gösterdiği yaklaşım böyle."

Sorunları çözmeden seçime gitmenin yanlış olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu "Erken seçim benzer sonuç verir. Şimdi diyalog ve sağduyulu hareket etme zamanı." dedi.

ulusalkanal.com.tr

erken seçim açıklaması kılıçdaroğlu