Antalyalı turizmciler, ''Milli Mutabakat Hükümeti'' kurulmasını istedi

2016 yılını büyük kayıplar yaşayan Antalyalı turizmciler, bir daha aynı sıkıntıların yaşanmaması için “Milli Mutabakat Hükümeti” kurulmasını istiyor.

Turizmde yaşanan sorunların çözümü, turizmci esnaftan geldi. Antalyalı turizmciler, 2016 yılında yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için “Milli Mutabakat Hükümeti”nin kurulmasını istiyor.

Ekonomideki sıkıntılar, Rusya ile yaşanan uçak krizi, ülke artan terör olayları, Amerikancı FETÖ darbe girişimi... Türkiye yaşadığı büyük badirelerinin ardından zarar gören turizm esnafı yaralarını sarıyor.

Turizm krizinin derinden etkilediği Kemer’de Rusya’yla yaşanan gelişmeler sokaklardan gözlendi. Krizden sonra boşalan sokaklarda turistler yerlerini aldı. Yaşanan hareketlilik biraz olsun esnafın yüzünü güldürdü.

Bir daha aynı sorunların yaşanmasını isteyen Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği Başkanı Abdullah Çilengir, Rusya ile ilişkilerin düzelmesini Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

15 Temmuz Amerikancı FETÖ darbe girişiminin, sonucu itibariyle ülkede özlenen bir tabloyu hayata geçirmeye vesile olduğunu belirten Çilengir, bu birliğin resmiyete kavuşması için Milli Mutabakat Hükümeti kurulmasını istedi.

Haber: Devrim Dönmez Koçak -Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr