E-Devlet soyağacı sorgulama sayfası açıldı | E-devlet Soyağacı sorgula sayfası

Daha önce aşırı talep nedeniyle kilitlenen e-devlette soy ağacı sorgulama işlemi yeniden başlatıldı. Teknik altyapısı güçlendirilen sistem için yeni bir düzenleme de getirildi. Sistem saatte en fazla 200 bin vatandaşa hizmet verecek.

E-Devlet soyağacı sorgulama sayfası açıldı | E-devlet Soyağacı sorgula sayfası

Açıldı, kilitlendi. Teknik bakıma alındı ve açılması merakla bekleniyordu. Milyonları ilgilendiren uygulama yeniden hizmete sunuldu.

Milyonlarca vatandaşın talebi nedeniyle kilitlenen E Devlet'te soy ağacı sorgulama işlemi yeniden başladı.

Teknik altyapısı tamamlanan sistem gece saatlerinden itibaren kullanıma açıldı. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği sistem sabaha kadar 1 milyon 200 bin kişiye hizmet verdi.

Daha önce kilitlenip askıya alınan sistemde böyle bir sorun yaşanmaması için yeni bir düzenleme yapıldı. Bundan sonra vatandaşlar soyağacı taleplerini sisteme ilettikten sonra talep sırasına göre belge alabilecek.

Talepleri alan sistem sıralamaya göre vatandaşın sorgulamalarını yapıp rapor gönderecek. Yoğunluk dikkate alındığında sistem 1 saatte en fazla 200 bin vatandaşa hizmet verecek.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alacak. Belgelerde, 6698 Sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ gereğince kardeşler gibi yansoylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

ulusal.com.tr