Şehit Özel Harekat Polisi Ozan Özmen toprağa verildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ozan Özmen için Ordu'da tören düzenlendi. Törene binlerce yurttaş Türk bayrakları ile katıldı.

Şehit Özel Harekat Polisi Ozan Özmen toprağa verildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ozan Özmen memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Ozan Özmen, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni birincilikle bitirdikten sonra yedek subay olarak askere gitti. Askerde komando eğitimi aldı. Güneydoğu'da görev yaparken gönüllü olarak Kuzey Irak'a gönderildi.

Kuzey Irak'taki operasyonlarda yaralanarak gazi oldu. Bir süre evinde dinlenen Özmen askerlik görevini bitirdikten sonra polis olmaya karar verdi.

Bitlis Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde göreve başladı. Burada 2 yıl boyunca başarıyla görev yaptı. Tatvan'daki görevini tamamlayan Ozan Özmen'in bir sonraki görev yeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi oldu.

Özmen; Nusaybin, Silopi, Yüksekova ve Şırnak'taki olaylar nedeniyle İstanbul'dan Özel Harekat polisi takviyesi başlandığında gönüllü oldu.

İstanbul'dan Nusaybin'e bomba uzmanı olarak giden Özmen, 2 gün içerisinde onlarca el yapımı patlayıcı imha etti.

Ancak 3'ncü gün teröristlerin roketli saldırısında yaralanan Ozan Özmen, tedavi gördüğü GATA'da 15 gün sonra şehit oldu.

37 yaşındaki Özmen için Mesudiye Cumhuriyet Meydan'nda tören düzenlendi. Törene 5 bin yurttaş katıldı. Törenin ardından Beyağaç Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Öte yandan Ozan Özmen'in, Bartın Vali Yardımcısı Aydın Özmen'in oğlu olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr