Suriye'ye sınıf noktasında panel

Suriye'nin Lazkiye kentine komşu Hatay Samandağ'da "Türkiye, Suriye ve Rusya Krizi" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Emekli Amiral Soner Polat, Emperyalist devletlerin Suriye'de Kürdistanı kurmak istediğini belirtti. Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Yuva ise Esad'ın 2007'deki ziyaretinde 5 ülke 5 deniz projesini önerdiğini hatırlattı.

Suriye sınırında bulanan Hatay 5 yıldır savaşın gölgesinde. Suriye'deki terör gruplarının çatışmasından en çok etkilenen illerin başınde geliyor.

Bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle, Vatan Partisi, ADD ve birçok dernek "Türkiye, Suriye ve Rusya krizi" konulu panel düzenlendi.

Eski CHP Milletvekili Refik Eryılmaz, Rus uçağının bölgeden neden düşürülüdüğünü söyledi.

Panelde konuşan Emekli Amiral Sonar Polat, bölgede emperyalist güçler Kürdistan devleti kurmak istiyor dedi.

Polat, Rusya'nın Hatay sınırındaki operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Yuva da, bölgede Kürt sorunun da güvenlik sorunun da beş ülke beş deniz projesinden geçtiğini vurguladı.

Yeğane alternatifin yani beş ülke, beş deniz projesi denilen Batı Asya Birliğinden geçtiğini, Esad 2007 Ekim ayı ziyaretinde Türkiye hükümetine söylemiştir. O projeye hükümet samimiyetle sahip çıksa, dört elle sarılsaydı, bölgemiz bu ateşi ve cehennemi yaşamazdı."

ulusalkanal.com.tr