Olimpiyat'ta 'Aslan' var!

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray, Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Olimpiyat'ta 'Aslan' var!

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray, Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. 62. dakikada bir pozisyon sonrası yaşanan tartışmada Wesley Sneijder'in yüzüne eliyle müdahalede bulunan Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 35'e yükseltirken, 8 averajla ligin ilk yarısını üçüncü sırada kapattı. Aynı puandaki Beşiktaş ise 10 averajla ikinci sırada kaldı.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından açıklamalarda bulunan siyah beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, tekrar derbi mağlubiyeti almanın kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Hırvat teknik adam, 'Tekrar derbi mağlubiyetini kabul etmek burada zor. Fenerbahçe derbisini hatırlattı bugün burada yaşananlar. İkinci yarıya parlak bir başlangıç yaptık. Çok gereksiz ve safça bir kırmızı kart gördü Veli. Elimizden geleni yaptık' dedi.

Devre arasında Melo ile arasında geçen olay hakkında açıklamalarda bulunan Bilic, "Melo bana uygunsuz veya yanlış bir harekette bulunmadı. Maçla ilgili olmayan bir şey söylemeye çalıştı" ifadelerini kullandı.

Galatasaray derbisini kaybettikleri için sinirlerinin bozuk olduğunu belirten Bilic, "Daha sinir bozucu olan şey ise, 10 kişi oynadığımız bölümlerde bile rakibe teslim olmamamız. Düşük seviyedeki takımlara karşı bunların üstesinden gelirsiniz, ama rakip üst düzeyse bu avantajı kendi lehlerine kullanırlar. Kırmızı kart sonrası oyuncularım her şeyi yaptı. Oyunun 62. dakikası oynanırken 1-0 ve bir kişi eksik oynamamalıyız. Böyle takımlara karşı bu duruma düşünce bunu avantaja çevirirler ve biz bu duruma düştük" dedi.

'HAKEMLER OYUNCULARI CEZALANDIRMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR"

Siyah-beyazlı takımın son zamanlarda gördüğü kırmızı kartların sorulması üzerine Bilic, "Kulübün belirleyici disiplin yönetmelikleri var. Bu tip maçlar öncesi onları uyarıyoruz, çünkü daha dikkatli olmalılar. Oyuncularımı savunmak için söylemiyorum ama bazen de hakemler oyuncuları cezalandırmak için fırsat kolluyorlar. Ama Veli'yi savunmuyorum onun yaptığı hareket tam bir felaket. Oyuncularım bu tip davranışları gösterdiği durumda, 'çıldırdınız mı neden böyle bir şey yapıyorsunuz' diyorum. Bunlar devam ederse uyarmaya devam edeceğiz. Bunların kesin çözümü olsaydı, Fenerbahçe maçından sonra önlemi alırdık. Ama ben hala diyorum, bugünkü kırmızı kart tamamen doğru" şeklinde konuştu.

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "RAKİP İYİ VE İSTİKRARLI BİR TAKIM"

Yeni yılın ilk derbi maçında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu ise, 'Bugün zor bir maçta galibiyetle ayrıldık. Bunun için mutluyuz. Benim için de, ilk derbim olduğu için de iyi bitirmek nasip oldu' dedi.

'RAKİP İYİ VE İSTİKRARLI BİR TAKIM'

Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Oyuncularımı tebrik ediyorum. Karşımızdaki rakip iyi bir takım, istikrarlı bir kadrosu var. İyi ve etkili oyuncuları vardı. Bugün zor olacağını biliyorduk. Zaaflarını nasıl kullanabileceğiniz diye düşündük. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Net bir skorla kazandık. Aslında Veli atıldıktan sonra biraz daha dengeli oynamamız gerekirdi. Açıkçası bugün kazandık belki ama bazı şeylerde daha eksiklerimiz var, bunu da gördük. Geldiğimizden beri bugüne kadar çok yoğun bir maç temposu ile geldik. Oyuncularımızla antrenman yapma gibi bir durum olmadı. Oyuncularımıza alışma durumu olmadı. Maçlarda bu eksikleri gidermeye çalıştık. Eksik kalan ve üzerinde fazla duramadığımız bazı konular var ama devre arasında kısıtlı bir zamanımız var ve o zamanda bazı şeyleri halletmeye çalışacağız' diye konuştu.

'CÜNEYT ÇAKIR İYİ BİR MAÇ YÖNETTİ'

Veli'nin gördüğü kırmızı kart ile ilgili konuşan Hamzaoğlu, 'O pozisyonu görmedim. Ne olduğunu anlamadım. Sonrasında eliyle Sneijder'i ittiğini gördüm. Bugün Cüneyt Çakır iyi bir maç yönetti' ifadelerini kullandı.

Derbi maç olması nedeniyle oyuncularının performansının en üst seviyeye çıktığını vurgulayan sarı kırmızılı takımın teknik direktörü, "Bizden önceki istatistiklere bakınca takımımızda olumlu gelişmeler var. Buna seviniyoruz, ama daha iyi olmalıyız. Bunu yeterli görmüyoruz. Koşu seviyemiz de yeterli seviyede değil. Bunları da geliştirmemiz gerekiyor. Doğru bir defans duruşu gösterdik, rakibe top göstermedik, bazen çıkarken top kaybettik, kontralar yedik ama 2-0'lık skor Beşiktaş karşısında önemli bir galibiyet bence" şeklinde konuştu.

'SNEIJDER İLE İLGİLİ TASARRUFUMUZ YOK"

Hamza Hamzaoğlu, Sneijder'in transfer söylentilerinin sorulması üzerine, "Sneijder, ayağındaki ağrıya rağmen iğne ile oynadı. 2 günlük antrenmana çıktı ama top ayağına gelmeyecek şekilde onu kondisyon olarak hazır tuttuk. İki antrenmana çıktığında da gördük ki iyiydi ve bugün onunla başladık. Sahada kaldığı sürece oyunundan memnunum. Sneijder ile ilgili tasarrufumuz yok. Bir teklif gelir, o gitmek istiyorum derse konuşuruz, ama şimdilik böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZDEKİ KADROYU BELLİ BİR SAYIYA İNDİRECEĞİZ'

Transfer dönemi ile ilgili de konuşan teknik adam, "Devre arasında dışarıdan transfer yapabiliriz. Belki 1, belki 2, belki de hiç almayız. Elimizde geniş bir kadro var ve bunu belli bir sayıya indireceğiz. Ben gidecek futbolcularımla konuşmadan önce burada açıklamayı düşünmüyorum. Bazı oyuncularımı kiralık olarak gönderip takım içerisinde bir indirim yapacağız" dedi.

Sarı-kırmızılı teknik adam, takıma geldiği günden bugüne kadar kat ettikleri mesafeyi ise şöyle açıkladı:

"Takım birlikte hareket etmeye başladı ve kenetlendi. Daha önce sahada kendi başına bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular vardı. Şimdi hep birlikte bir şeyler yapmak isteyen bir takım olduk.'

ALBAYRAK: "İKİ SENE ÜST ÜSTE ŞAMPİYON OLDUĞUMUZDAKİ RUHU YAKALADIK"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, iki sene üst üste şampiyon oldukları dönemdeki ruhu yakaladıklarını söyledi.

Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan Albayrak, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde iyi bir ekip olduklarını belirterek, "İki sene üst üste şampiyon olduğumuzda da böyle iyi bir ekip olmuştuk. Allah'ıma şükürler olsun aynı ruhu yakaladık. Bu galibiyet camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Maç iyi geçti. Beşiktaş Kulübü Başkanı ve bütün yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi ağırladılar, beraber yemek yedik. Bir derbiydi, kazanan biz olduk. Teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi Hamzaoğlu ile 4 galibiyet, 1 beraberlik aldık. Bu da muhteşem bir başarı. Dün akşam Duygun Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Hep beraber bir restoranda moral yemeği yedik. Bundan sonra da böyle yemekler düzenleyeceğiz. Ayrıca bizi bugün taraftarlarımız da Florya'dan uğurladı. Onların da galibiyette payı var. Onlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu

Geçen hafta yaptıkları toplantıda futbolcuların kendilerine mali konular başta olmak üzere birçok konuda kolaylık gösterdiğini vurgulayan Albayrak, "Kulübümüze göstermiş oldukları kolaylık için başta Selçuk, bütün kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bize hepsi çok kolaylık gösterdi. Tek kelime yapmadılar ve bunun için takımdaki tüm futbolculara teşekkür ediyorum. Bütün futbolcu kardeşlerim geçen yapmış olduğu toplantıda mali konuda olsun diğer konularda olsun bize inanılmaz kolaylıklar gösterdiler. Bana 'Sen nasıl istiyorsan öyle olsun' dediler. Mali konuda olsun sözleşme konusunda olsun.

yardımcı oldular. Bütün futbolcu kardeşlerime, kirada olanlara, oynayıp oynamayan hepsine teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Huzurunuzda Galatasaray camiasının da bunu bilmesini istiyorum. Bize en ufak pürüz çıkarmadılar. Sneijder'inden, Melo'sundan, Telles'inden, Muslera'sına varana kadar hiçbir kelime söylemeden herkes imzalarını attı" şeklinde konuştu.

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ise önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Derbi maçta rakip sahada 3 puan aldığımız için mutluyuz. Önemli olan lig sonundaki konumumuz; ama devre arasına galibiyetle girdiğimiz için mutluyuz" dedi.

GALATASARAY'IN BREZİLYALI FUTBOLCUSU MELO: "ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, Beşiktaş karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Melo, maçı şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'nin en iyi top oynayan takımına karşı oynayacağımızın bilincindeydik. Sahada sonuna kadar mücadele eden bir Galatasaray vardı. Gerçekten çok önemli bir galibiyetti bizim için."

Brezilyalı futbolcu, sakatlanarak oyundan çıkmasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Kasığımda bir ağrı oldu. Saha şartları da çok ağırdı. Oyuna devam edebilirdim ama zorlamamam gerektiğini düşündüm ve çıktım. Benim yerime girecek oyuncunun da en iyi şekilde mücadele edeceğini bildiğim için takımımı düşünerek oyundan çıktım."

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "İLK DERBİM OLMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİYDİ, GALİBİYETLE BİTİRDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUM"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, önemli bir derbide galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "İlk derbim olması benim için önemliydi, galibiyetle bitirdiğimiz için mutluyum. Oyuncularımız iyi mücadele etti. Maç sonuna kadar oyun disiplinine bağlı kalıp, iyi mücadele ettiler. Beşiktaş bu sezonun en formda ekiplerinden biri. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Beşiktaş'a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" dedi.

Devre arasında transfer için nasıl bir yol izleyeceklerinin sorulması üzerine de Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Belki de hiç transfer yapacağız. Oyuncularımız iyi olduktan sonra transfere ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum. Semih ve Chedjou'nun aynı anda sakatlanmaları durumunda o bölgede bir eksiğimiz olabilir. Belki oraya bir oyuncu düşünebiliriz."

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ BILIC: "FENERBAHÇE'YE YENİLME ŞEKLİMİZE BENZER ŞEKİLDE YENİLDİK"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, derbi maçta yenilmeyi kabul etmenin çok zor olduğunu söyledi.

Galatasaray'a 2-0 mağlup oldukları maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Bilic, şunları söyledi:

"Derbi maçta yenilmeyi kabul etmek çok zor. Fenerbahçe'ye yenilme şeklimize benzer şekilde yenildik. Üst üste iki hata yaptık. Golden sonra maça dönmemiz için yeteri kadar vakit vardı ama çok ucuz, çok safça, berbat bir kırmızı kart gördük. Maça iyi başladık, pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Yediğimiz basit golü çıkarmak için gereken reaksiyonu gösteremedik."

GALATASARAY'A FLORYA'DA COŞKULU KARŞILAMA

SPOR Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 mağlup eden Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde coşkuyla karşılandı.

Tesisler önünde toplanan 50 kadar Galatasaray taraftarı, Beşiktaş'ı mağlup eden takımlarını meşaleler yakıp, tezahüratlar yaparak karşıladı. Taraftarlar, sarı kırmızılı kafilede en çok ilgiyi Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na gösterdi.

EMRE KOŞAK -Serhan TÜRK/Mustafa AKIN/Ali DANAŞ/İSTANBUL DHA

olimpiyat aslan