Suriye Dışişleri Bakanı net konuştu: Geçit vermeyiz

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye'de Kürtlerin ayrı bir devlet kurmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Kanton türünden özerk yönetimlerin tamamen savaş şartlarından oluştuğunu belirten Muallim, "Ayrılıklar, ülkeyi parçalar, hiçbir ayrılığa asla müsaade etmeyiz" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı net konuştu: Geçit vermeyiz

Suriye, ülke içinde bağımsız bir Kürdistan'a asla geçit vermeyeceğini net ifadelerle bildirdi.

Açıklama Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'den geldi. Muallim, Suriye'de Kürtlerin ayrı bir devlet kurmalarına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

"KÜRDİSTANA GEÇİT VERMEYİZ"

Muallim, "Suriye’deki hiçbir ayrılmaya müsaade etmeyiz. Böyle bir ayrılmayı da tanımayız. Suriye etnik ve dini farkı bir mozaiğe sahip. Her hangi bir ayrılığı kabul etmek ülkeyi parçalar. Bu asla olmayacak." dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Lübnan'da yayın yapan El Ahbar gazetesine konuştu. "Ayrılıklar ülkeyi parçalar" diyen Bakan Muallim, katon gibi özerk yönetimlerin de savaş koşullarından oluştuğunu kaydetti.

"KANTONLAR SAVAŞ ŞARTLARINDA OLUŞTU"

Muallim, "Suriye, kuzeyde Kürtler’in ayrılmasına müsaade etmez ve bunu tanımaz. Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde yerel yönetimlerin oluşturulması ve özerk yönetim gibi durumlar ise tamamen savaş şartlarının oluşturduğu baskının sonucudur. Haseke, Minbic ve Ayn el Arab, coğrafi olarak birbiriyle bağlı değil ve başka etnik unsurları da barındırıyor. Bu yönetimde sadece Kürtlerin değil aynı zamanda Arap aşiretlerin de olmasına özen gösterildi." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

suriye pyd ışid