Bakan Varank: En hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz

Salgından etkilenen sanayide beklenenden hızlı bir artış kaydedildi. Üretim yıllık yüzde 10,4 arttı. TÜİK, ağustos ayına ilişkin verileri açıkladı... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "En hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz" dedi.

Bakan Varank: En hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz

Sanayi Kovid-19 salgını sürecinden çıkmış durumda. Verilerde yükseliş sürüyor. Ağustos ayında beklenti aşıldı.

Sanayi üretimi, ağustos ayında aylık yüzde 3,4 artış kaydetti. Verileri Türkiye İstatistik Kurumu paylaştı. Sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda yüzde 10,4 ile beklenenden daha hızlı bir artış gösterdi. Beklentiler artışın yüzde 6 civarı olacağı yönündeydi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü öne çıktı. Sektörde üretim yüzde 5,2 yükseldi. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,3 arttı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verilere ilişkin değerlendirme yaptı. Mesajını sosyal medya üzerinden verdi. Varank, "Sanayide en hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz. Canlanma 3. çeyrekte istihdama ve büyümeye de yansıyacak." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

türkiye istihdam Sanayi maden istatistik üretim varank