''Kürkçü, devrime ihanet etti''

"O devrimi, sosyalizmi ve Dev-Genç'i reddedince biz de onu reddettik. Hatta bunu 'ihanet sayıyoruz' dedik ve ihanetinin mahkeme tutanaklarına geçmesini sağladık." 43 yıl öncesinden, sıkıyönetim mahkemelerinde ağlayan Ertuğrul Kürkçü'den bahsediyoruz. Bundan tam 43 yıl önce "bizi kullandılar, Dev-Genç'i savunmuyorum" diyen Ertuğrul Kürkçü'yü dönemin Dev-Genç Ege Bölge Sorumlusu Ali Karşılayan bu sözler ile anlattı. Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı olan Karşılayan, “MİT’e teslim olan bir insandır” dediği Kürkçü ile ilgili belgeler de paylaştı.

''Kürkçü, devrime ihanet etti''

43 yıl önce aynı davada yargılandılar. Dönemin Dev-genç Ege bölge sorumlusu Ali Karşılayan, Ertuğrul Kürkçü’nün sıkıyönetim mahkemesinde devrime ihanet ettiğini açıkladı.

Ertuğrul Kürkçü’nün mahkemede Dev-Genç’i reddettiğini belirten Ali Karşılayan biz de devrimciler olarak Kürkçü’yü 43 yıl önce reddettik dedi.

Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Ali Karşılayan, kendilerinin 43 yıl önce olduğu gibi bugünde doğruyu savunduklarını, Kürkçü’nün ise devrimcilere ihanet ettiğini belirtti.

Karşılayan, 30 Mart 1972’de Mahir Çayan ve arkadaşları Kızıldere’de katledildiğinde samanlıkta saklanarak kurtulduğunu ifade eden Ertuğrul Kürkçü için “MİT’e teslim olan bir insandır” dedi.

Ali Karşılayan, Ertuğrul Kürkçü ile ilgili belgeleri paylaşırken yanında o dönemin Dev-Genç’lileri Vatan Partisi’nin Milletvekili Adayları Şule Perinçek, Turan Karakaş ve Rıfat Mutlu’da vardı.