Amerika, Rusya sınırına askeri yığınak yapıyor

Rusya, Batı sınırında bulunan ülkelerde NATO'nun yığınak yaptığını iddia etti. Askeri uzman Viktor Litovkin, NATO'nun Çek Cumhuriyeti ve Polonya yığınağını söyledi.

Amerika, Rusya sınırına askeri yığınak yapıyor

NATO üyesi ülkelerin Rusya'nın batı sınırı boyunca yürüttüğü bir dizi ortak askeri tatbikatı değerlendiren Rus askeri uzman Viktor Litovkin, NATO'nun Avrupalıların gözündeki önemini yeniden inşa etmeye çalıştığını söyledi.

Pazar günü 112 asker ve 37 askeri araçtan oluşan bir Çek mekanize birliği Litvanya'da yapılacak olan NATO tatbikatı için yola çıkmıştı.

Rusya'nın Kaliningrad şehrine yakın olan Litvanya'nın Klapeida şehrinde yapılacak olan bu tatbikatın tehdit olarak görülen Rusya'ya karşı yapıldığı söyleniyor.

Rus uzman Litovkin ise "Devlet Başkanı Putin'in de dediği gibi Rusya'nın örneğin Baltık ülkelerine tehdit oluşturması konusundaki spekülasyonlar çok saçma. Ne yani NATO ile mi savaşacağız?" diyor.

Litovkin, Amerika'nın yüzlerce tank, obüs ve diğer askeri araçların yanı sıra 3 bin 500 askeri personeli Polonya'ya gitmek üzere Almanya'ya göndermesinin normal olmadığı kanısında.

Independent gazetesi ile Amerikan askerlerinin Polonya'ya gitme nedeninin NATO'nun "Rusya'nın gittikçe artan agresyonu karşısında" Doğu Avrupa'daki müttefiklere bağlılığını göstermek üzere düzenlediği bir operasyon olduğunu yazmıştı.

ulusalkanal.com.tr

abd rusya sınır