CHP İzmir İl Başkanlığına Deniz Yücel seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki yeni il başkanı kavga gürültü seçildi. Kongrede adaylar değil Kılıçdaroğlu yönetimi ile büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu yarıştı. Kocaoğlu’nun belirlediği aday Deniz Yücel, 654 delegenin 355 oyu ile seçimi kazandı.

İzmir CHP’de dün başlayan İl Başkanlığı seçimi bugün sabaha karşı sonuçlandı. Çok tartışılan isim Deniz Yücel 654 delegenin 355’inin oyunu alarak yeni İl başkanı seçildi.

Seçim yarışı adaylardan çok İzmir ile Genele Merkez arasında yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kılıçdaroğlu Yönetimi karşı karşıya geldi.

Aziz Kocaoğlu, Belediye Meclisi’nin CHP Grup sözcüsü olan Deniz Yücel’i aday gösterdi. Genel Merkez aday belirlenmesine karşı çıktı. İtiraz, kongrenin ipotek altına alınması olarak gösterildi. Uzun süredir devam eden Kocaoğlu-Genel Merkez anlaşmazlığı il kongresinde zirveye çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili olduğu ilin kongresine katılmadı. Kocaoğlu, Deniz Yücel’i destekledi bazı İzmir Milletvekilleri de Utku Gümrükçü’yü. Kongrede Gümrükçü aleyhine pankart açılınca iki grup arasında kavga çıktı, yumruklar konuştu.

Pazar günü başlayan kongre pazartesi bitti. Deniz Yücel 355 oyla ipi göğüsledi. Utku Gümrükçü de 239 oyda kaldı.

Aziz Kocaoğlu, seçimin ardından Deniz Yücel ile kameralar karşına çıktı.

seçim sandık CHP İzmir İl Kongresi