Trabzon'da can kurtaran mayo tasarlandı

Karadenizli gençler "can kurtaran mayo" tasarladı. Trabzon Fen Lisesi çatısı altında bir araya gelen 8 genç, Karadeniz'deki boğulma vakalarından yola çıktı. Tasarladıkları mayonun prototipini ürettiler. Gençler, ürünü satışa çıkartarak, denizlerdeki boğulma olaylarının azalmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Trabzon'da can kurtaran mayo tasarlandı

Boğulma vakalarından yola çıktılar. Bir mayo tasarladılar. 7 aylık çalışmanın sonunda da 'Can kurtaran mayo'nun prototipini ürettiler.

Trabzon Fen Lisesi çatısı altında bir araya gelen 8 genç, şirket kurdu. Katıldıkları girişimcilik yarışmasında Türkiye genelinden 550 şirket arasında üçüncü oldular. Bilinçsiz yüzücülerin faaliyetlerini kontrol altına almak amacıyla ürettikleri mayo ile kısa sürede dikkati çektiler.

Gençler, ürünün ticarileşmesi noktasında da çalışmalarını Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi iş birliğiyle sürdürüyor.

Giyilebilir, estetik ve konforlu bir cankurtaran sistemi oluşturmayı hedefleyen gençler, bundan sonraki süreçte ürünü satışa çıkartmayı planlıyor. Böylece hem tehlike olmadan keyifle yüzebilmeye hem de boğularak ölümlerin azalmasına katkı sağlamak istiyorlar.

ulusal.com.tr

trabzon