Balyoz kumpasçılarından Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

Darbe girişiminde tutuklanan Balyoz kumpasçılarından Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Muhafız Alayı Komutanı da olan Poshor, "IŞİD tehdidinden bahsedildiğini, bu inançla hareket ettiği"ni iddia etti. Şok mangalarında harbiyeli öğrencilere işkenceler yaptığı da bilinen Poshor, "TRT'de okunan bildirinin ilk paragrafına göz attım. Darbe girişimini orada anladım" dedi.

Balyoz kumpasçılarından Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

Balyoz'a konu olan Egemen Harekat Planı'nın hazırlığında plan subaylığı yaptı; herkes yargılandı, seminere katılmayanlar dahi tutuklandı ama o ise hiç yargılanmadı. Şok mangalarında harbiyeli öğrencileri bezdirmek için işkenceler yaptı. Ancak, savcılıktaki ifadesinde FETÖ'cü olmadığını iddia etti.

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından tutuklanan Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Muhafız Alayı Komutanı yapan Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor’un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

Balyoz kumpasçıları arasında da yer alan Poshor, Kosova'da NATO birliğindeki görevinden izin aldığını ve uçak biletini 1,5 ay önce ayarladığını savundu. Poshor, 14 Temmuz'da Ankara'ya gittiğinde,uçaktan iner inmez de Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı'nın isteği üzerine Köşk'teki yerine gittiğini söyledi.

"Komutanlarımızın çağırma isteğini kıramadım" diyen örgüt üyesi, kendisinin darbe girişiminden bir gün önce ülkeye gelmiş olmasının ise bir tesadüf olduğunu ileri sürdü.

Darbeci teröristlere destek vermesiyle ilgili "IŞİD tehdidinden bahsedildiğini, bu inançla hareket ettiği"ni öne süren Poshor, “Bir darbe girişimi olduğunu TRT bildirisine göz atınca anladığını” iddia etti.

Çatışmalarda yaralanan Poshor, darbe girişimine bilerek katılmadığını ifade etti.

Suçlamaları kabul etmeyen Poshor, sosyal demokrat düşünceye sahip olduğunu, cemaati tasvip etmediğini ileri sürdü.

Ancak Poshhor'un Amerika'ya kaçan Fethullahçı Tuncay Opçin ile irtibatını gösteren iletişim tespit tutanaklarının olduğu ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr