Yarın belli olacak

AKP Merkez Yürütme Kurulu, yeni başbakan ve parti başkanını belirlemek üzere yarın toplanıyor. Başbakanlık için öne çıkan isim Dışişleri Bakanı Davutoğlu oldu. Dışişleri bakanlığı'na da MİT Müsteşarı'nın Bakanlığa getirileceği konuşuluyor. Kulislerde, ekonomi bakanlığında da revizyon beklentisi var.

Yarın belli olacak

AKP Merkez Yürütme Kurulu, yarın saat 14.00'te Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak.

MYK'nın tek gündem maddesi olacak. Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, yeni kabineye de son şekli bu toplantıda verilecek.

Erdoğan MYK'da, başbakanlık ve parti başkanlığı için AKP'den gelen görüşleri değerlendirecek, MYK üyelerinin de fikirleri doğrultusunda belirlenen ismin kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Başbakanlık ve parti başkanlığı için öne çıkan isim Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

AKP kulisleri oldukça hareketli. Yeni kabinede birçok ismin değiştirileceği konuşuluyor.

Davutoğlu'nun Başbakan olması durumunda, boşalacak Dışişleri Bakanlığı koltuğuna, PKK ile müzakereleri bizzat yürüten MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın geleceği belirtiliyor.

Ekonomi dünyası ve işadamlarının gözü ise, değişim beklenen ekonomiden sormlu başbakan yardımcılığı'nda... Kulislerde, Ali Babacan'ın yerine Numan Kurtulmuş'un geleceği konuşuluyor. Bir diğer görüş ise, Babacan'ın koltuğunda kalacağı yönünde.

Grup Başkan Vekilleri Nurettin Canikli ve Mahir Ünal'ın yanı sıra adı yolsuzluk soruşturmasıyla anılan Binali Yıldırım'ın da kabineye girebileceği kulis bilgileri arasında.

ulusalkanal.com.tr