İzmir’de 130 kaçak göçmen yakalandı

İzmir’de Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 130 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenleri, yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmak isteyen 2 insan taciri ise saklandıkları pansiyonda yakayı ele verdi.

İzmir’de 130 kaçak göçmen yakalandı

Ege Denizi’nde Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler kaçak göçmenlere yönelik operasyonlarını hız kesmeden devam ettiriyor.

Son operasyon, İzmir'in Urla açıklarında düzenlendi. Ekipler, gece saatlerinde Seferihisar’ın Sığacık Limanı’ndan, yurtdışına çıkarılması planlanan göçmen teknesinin etrafını sararak durdurdu.

Durdurulan teknede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, Somali, Suriye, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 130 sığınmacı tespit edildi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, kovid-19 tedbirleri altında sığınmacıları karaya çıkararak yiyecek ve içecek yardımı yaptı, çocuklarla ilgilendi.

Öte yandan jandarma, geçişi organize ettikleri şüphesiyle 2 kişiyi Sığacık’taki bir pansiyona düzenlenen operasyonla yakaladı.

Şüphelerin ifadelerinden, Teos Marina’ya demirlenen teknenin balık çiftliklerinde kullanıldığı ve sığınmacıların geçişi için 3 gün önce Seferihisar’ın Sığacık Limanı’na getirildiği öğrenildi.

Jandarma ekipleri, teknenin motor bölümünde motor dışında ekipmanların sökülerek sığınmacılar için oturma yerleri yapıldığını tespit etti.

Karaya çıkarılan 130 göçmen işlemlerinin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edilirken, yakalanan 2 zanlı ise gözaltına alındı.

ulusal.com.tr

izmir jandarma sahil güvenlik