YSK, AKP'de Süleyman Bölünmez'in adaylığını iptal etti

AKP’nin milletvekili aday başvurularına ilişkin YSK’yla liste krizi yaşadığı ortaya çıktı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre YSK, AKP’nin Mardin 2. Sıra milletvekili adayı Süleyman Bölünmez’in adaylığını iptal etti. Bölünmez’e verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığı son anda fark edildi. Adaylığı AKP ve YSK arasında kriz yaratan bir diğer isim de Ali Babacan oldu.

YSK, AKP'de Süleyman Bölünmez'in adaylığını iptal etti

AKP’nin,1 Kasım milletvekili seçimleri için yaptığı aday başvurularında YSK’yla yaşadığı kriz gün yüzüne çıktı.

Listelerdeki ilk sıkıntı AKP'nin Mardin 2. Sıra milletvekili adayı Süleyman Bölünmez'in adaylığında yaşandı. Bölünmez hakkında, akaryakıt kaçakçılığından verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığı anlaşıldı. YSK bunun üzerine Bölünmez'in adaylığını reddetti.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre diğer adaylarla ilgili eksiklikler konusunda YSK tarafından AKP’ye bir yazı gönderildi, eksikliklerin tamamlanması istendi. Gönderilen yazıda yer alan isimlerin arasında Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ali Babacan’ın da olduğu öğrenildi.

YSK'yla yaşanan kriz AKP'de panik de yarattı. 22 Eylül günü gece 00.30’a kadar YSK'nın kararını bekleyen AKP yetkililerinin YSK koridorlarında gergin bir şekilde bekledikleri öğrenildi

ulusalkanal.com.tr

ysk