AFAD'dan kritik toplantı

Türkiye Afet Müdahale Planı Değerlendirme toplantısı Ankara'da yapıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin afet meydana gelen illere yardım etmek için başkentin hazır olması gerektiğini belirtti. AFAD Başkan Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da tüm kentlerdeki risk azaltma planlarının 2021 yılı sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

AFAD'dan kritik toplantı

Önlemler konuşuldu, planlar masaya yatırıldı. Birbirine ardına gelen afetlere bundan sonra hazırlıksız yakalanmamak için Başkent'te kritik bir toplantı yapıldı.

Türkiye Afet Müdahale Planı değerlendirildi. Afetle mücadele konusunda hedefler aktarıldı.

AFAD Başkanlığı’nda Türkiye Afet Müdahale Planı Ankara Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı toplantıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, bir sunum yaptı. Taşkın Türkiye’de afete neden olabilecek risklerin azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

Taşkın kamuoyunda çokça tartışılan afet ve acil durum toplanma alanlarına dikkat çekti. Vatandaşlar ve çalışanlar için ayrı toplanma alanları olduğunu belirtti.

AFAD Başkan Yardımcısı Taşkın, arama-kurtarma çalışmalarına katılacak emniyet görevlisi sayısının artacağını da açıkladı.

Ankara İl Afet Müdürü Soner Tüter de toplantıda 2014’te yürürlüğe giren Türkiye Afet Müdahale Planı’nı tanıttı. Tüter konuşmasında Türkiye’nin afetle mücadele konusundaki durumunu özetledi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

ankara AFAD vasip şahin