Steinmeier'in Erdoğan adına düzenlediği yemekte gergin anlar

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Cumhurbaşkanı Erdoğan adına düzenlediği yemekte gergin anlar yaşandı. Türk yargısını eleştiren Steinmeier'e, Erdoğan "Can Dündar'ı hatırlatarak" yanıt verdi "Binlerce terör örgütü üyesinin Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaştığını" söyledi.

İki mevkidaş Berlin'deki yemekte bir araya geldi. Aralarında ""yargı" gerginliği yaşandı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna bir yemek düzenledi.

Yemekte, Türkiye'deki bazı tutuklular hakkında endişelerini getiren Steinmeir'e Erdoğan'dan sert bir çıkış geldi.

Cumurbaşkanı Erdoğan, ortada yanlış bir bilgilendirme olduğunu söyleyerek " teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'de hakkında mahkumiyet kararı verilen Can Dündar'ı hatırlattı. "Sözde gazeteci bir boşluktan yararlanmış kaçmış Almanya'ya gelmiş sığınmıştır. Şu anda Almanya'dadır. Ve kendisi taltif edilmiştir. El üstünde tutulmuştur" diyen Erdoğan, Dündar'ın iadesini beklediklerini söyledi.

Ayrıca, Almanya'ya sığınan binlerce PKK ve FETÖ üyesi olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı, "Halbuki bunları biz gündüz aramızda konuştuk. Tekrar burada bunları konuşmaya gerek yoktu. Çünkü bu sofrayı ben bir muhabbet sofrası olarak görüyordum ve bir muhabbet sofrasında da aslında bunlar konuşulmazdı" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

almanya