Afrin'in batısındaki Hac Bilal köyü PYD/PKK'dan temizledi

16 gündür başarıyla devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'nda kara birliklerinin Afrin kırsalındaki ilerleyişi sürüyor. Dün gece Bülbül'de kritik bir mevkide olan Huruz Dağı ve Hac Bilal köyü terör örgütü PKK/PYD'den arındırıldı. Afrin'in kuzeydoğusunda 6 askerimizin şehit olduğu Şeyh Horoz ise yoğun bombardıman altında...

Afrin'in batısındaki Hac Bilal köyü PYD/PKK'dan temizledi

Türkiye'nin sınır güvenliği, Suriye'nin toprak bütünlüğü için mehmetçik Afrin'de terör örgütü PKK/PYD ile göğüs göğüse çarpışıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı'nda 6 askerimizin şehit olduğu Afrin'in kuzeyindeki Şehy Horoz bölgesi yoğun ateş altına alındı.

Kilis'in karşısındaki Darmık Dağı bölgesinde tespit edilen terör hedefleri de fırtına obüsleriyle yoğun olarak ateş altına aldı. Bombalanan alanlardaki terör hedefleri tam isabetle vuruldu.

Kara birlikleri, Bülbül'deki stratejik Huruz Dağı'na gece saatlerinde başlattıkları operasyonu başarıyla tamamladı. Huruz Dağı'nın alınması ile Bülbül merkezi güvence altına alınmış oldu.

Ardından Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Hac Bilal köyü de PKK/PYD'den temizlendi.

Afrin'in beş beldesinde 1'i belde merkezi, 20'si köy, biri köy altı yerleşim ve 9'u stratejik dağ ve tepe olmak üzere 31 nokta teröristlerden arındırılmış oldu.

8 farklı cepheden Afri merkezine ilerleyen Türk ordusu, kara ve hava harakâtları ile operasyonu kararlılıkla sürdürüyor.

Afrin kırsalında ise İHA'lar görev başında. Çevresinde insansız hava araçları tarafından belirlenen hedefler savaş uçakları ve sınır hattında konuşlu birliklerce çok namlulu roketatarlar ile vuruluyor. 20 Ocak'tan bu yana Afrin bölgesinde toplam 538 terör hedefi imha edildi. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 932'ye yükseldi.

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı pkk tsk afrin terörle mücadele Şeyh Hadid