Ulusal Kanal'ın fedakar emekçisi Hüseyin Mert hayatını kaybetti

Çalışma azmi ve görev bilinci ile çalışma arkadaşlarına örnek olan Ulusal Kanal arşiv sorumlusu Hüseyin Mert hayatını kaybetti. Aynı zamanda Vatan Partisi'nin fedailerden olan Mert'i mücadele arkadaşları İstanbul'da Trabzon'a uğurladı. Fedakarlığı ve mücadelesi ile Aydınlıkçı geleneğin kahramanlarından olan Hüseyin Mert, yarın Trabzon'un Yomra ilçesinde toprağa verilecek.

Ulusal Kanal'ın fedakar emekçisi Hüseyin Mert hayatını kaybetti

Ulusal Kanal'ın fedakar emekçisi, Vatan Partisi'nin yılmaz neferi Hüseyin Mert hayatını kaybetti.

Mert'in cansız bedeni önce Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ardından gasilhanede işlemleri yapıldı.

Mücadele arkadaşları Hüseyin Mert'i toprağa verileceği Trabzon'un Yomra ilçesine uğurladı.

Sessiz devrimciydi Hüseyin Mert. Sessizce geçerdi aranızdan. Bazen varlığı bile farkedilmezdi... Sessizliğe karşın içinde dağ gibi mücadelenin neferiydi. O Aydınlıkçıydı.

Uzun yıllardır Vatan Partisi neferi olan Mert, her görevi büyük bir kararlılık ve fedakarlıkla yürüttü. Yeri geldi, Fethullahçı Gladyo operasyonlarına direndi vatanı ve arkadaşları için..Yeri geldi, sabahladı soğuk Silivri duvarları önünde...Kumpasları da al aşağı etti.

Partisi göreve çağırmadan oradaydı. Çünkü, o ya kalesinde ya da yakınındaydı. Evi gibi bildiği parti binası ve Ulusal Kanal'ı hiçbir zaman terketmedi.

En ağır işleri de yaptı hiç yorulmadan. Taş taşıdı, harç kardı. Uyumadı çoğu kez sabahladı. Kurduğu Hüseyin Mert mangası ile gece gündüz çalışarak Ulusal Kanal'ı inşaa etti.

Güvenlikte, rejide, yemekhanede, program dairesinde, arşivde, haberde ve hatta ekran önüne bile çıktı yeri geldiğinde. Türkiye'nin bağımsızlığı ve vatan mücadelesi için ne gerekiyorsa fazlasıyla yaptı.

Trabzonspor aşığıydı. Diğer renklere de saygılıydı. Hatalıysa çok sevdiği Trabzon'unu bile eleştirdi acımasızca. Çünkü o hep hakkı savundu. Dostuna da düşmanına da soyadı gibi mertçe davrandı.

Neşeli ve güler yüzlüydü. Sulu şakaları bile yaptı, mücadele arkadaşları için. Güldü, güldürdü. Onun olduğu yere hüzün uğramazdı. Dert çözendi o. Kimse onun yanında dertli olamazdı.

50 yıllık ömrünü vatanına, mücadelesine, arkadşlarına ve Trabzonspor'una adayan Aydınlık neferi şimdi son yolculuğuna başladı. Hüseyin Mert, memleketi Trabzon'un Yomra ilçesinde düzenlenecek törenin ardından sonsuzluğa uğurlanacak.

Fotoğraf: Doğan Kemancı

ulusal.com.tr

hüseyin mert vefat