Rusya Başbakanı Medvedev: Rus turistler bu yıl Türkiye'ye gidebilmeli

Türkiye ile Rusya arasında normalleşen süreç sonrasında karşılıklı açıklamalar da peş peşe geliyor. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, vize konusu da dahil olmak üzere siyasi sorunların ve ekonomik-işbirliğine ilişkin meselelerin aşamalı olarak çözüleceğini söyledi. Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Soçi’de "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "İnşallah görüşmelerimiz daha sık olacak" dedi.

Rusya Başbakanı Medvedev: Rus turistler bu yıl Türkiye'ye gidebilmeli

Rossiya 24 televizyonunda katıldığı programda konuşan Rusya Başbakanı Dirmitri MedvedevTürkiye ile başlatılan normalleşme süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Medvedev, Türkiye ile yapılacak müzakerelere bizzat katılmaya hazır olduğunu söyledi ve "vize konusu da dahil olmak üzere siyasi sorunlar ve ekonomik-işbirliğine ilişkin meseleler aşamalı olarak çözülebilir" dedi.

Medvedev, Rusya vatandaşlarına bu yaz sezonunda Türkiye'yi ziyaret etme imkanının sunulması gerektiğini kaydetti.

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Soçi’de ‘yapıcı’ bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ''İnşallah görüşmelerimiz daha sık olacak'' dedi.

Antalya'da konuşan Çavuşoğlu, ikili ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmelerin ilk meyvesinin turizmde alındığını ifade etti. Çavuşoğlu, Antalya ve Alanya'nın bu yıl turizmde zor günler geçirdiğini ancak önemli olanın zor günlerde de dayanışma göstermek olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Medvedev