İstanbul Aydın Üniversitesi "Belgelere Ermeni olayları" sempozyumu düzenledi

1915 olayları akademi camiasının da gündeminde. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin düzenlendiği "Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Olayları" sempozyuma dünya çapından çok sayıda akademisyen katıldı. Sempozyumun açılış konuşmalarında, "uluslararası güçlerin emelleri için konunun siyasallaştırıldığı" vurgulandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi "Belgelere Ermeni olayları" sempozyumu düzenledi

"Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Olayları, Tarihi Gerçekler, Siyasi Algılar, Hoşgörü" sempozyumu başladı.

Türkiye'nin yanısıra Amerika'dan Azerbeycan'a bir çok ülkeden akademisyenin katıldığı sempozyumda 100'üncü yılında 1915 olaylarını masaya yatırıldı. Sempozyuma ev sahipliği yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Yadigar İzmirli, 1915 olaylarının Türk Kimliği'ne yönelik bir saldırıya dönüştürüldüğünü vurguladı.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Doktor Mustafa Aydın, Türk ve Ermeni halkları arasında yüzyıllardır süre gelen kardeşliği ve birlikte yaşama iradesini hatırlattı.

Aydın, uluslararası güçlerin konuyu siyasal menfaatleri için kullandığını belirtti.

Türk ve Ermeni toplumlarının önde gelenlerine seslenen Aydın, "dış güçlerin kanlı gömleklerini bizim üzerimizden temizleme çabalarına engel olalım" dedi.

İki gün sürecek sempozyuma 1915 olayları ve Ermeni meselesini hukuki, kültürel ve ekonomik açılardan irdeleyen çok sayıda tebliğ sunuldu.

HABER: ÖZER SÜRMELİKAMERA: MEVLÜT AYDOĞANulusalkanal.com.tr