Meteoroloji uyardı

Meteoroloji, uyardı. Türkiye, balkanlardan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Soğuk hava, sıcaklıkları 8 ila 15 derece düşürecek. Cuma günü İstanbul'da kar var. Kar yağışı, hafta sonunda da yurt genelinde etkili olacak.

Tahminler, "kar ve soğuk hava" dedi. Meteoroloji uyardı. "dikkat soğuk hava kapıda".

Türkiye, Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Sibirya kökenli hava dalgası, sıcaklığı 8 ila 15 derece düşürecek.

Sınıra dayanan soğuk hava, Cuma günü ilk önce Marmara'ya ulaşacak. Soğuğun etkisiyle İstanbul'da perşembe günü 9 ila 6 derece civarında olan sıcaklık, Cuma 2 dereceye düşecek, Cumartesi'yse sıcaklık, sıfırın altında -4 ile -1. Eksi 4 aynı zamanda İstanbul'da 6 yıl aradan sonra ölçülen en düşük rakam olacak.

Cuma günü, İstanbullular soğuk havanın yanısıra bir de kar yağışı görecek. Akşam saat 20:00'den itibaren de başlayacak olan kar, aralıklarla Çarşamba gününe kadar devam edecek. Kar yağışı, zaman zaman ise kar fırtınası şeklinde olacak.

Marmara'da İstanbul dışında Tekirdağ, Kırıkkale, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli ,Yalova ve Bursa, Bilecik ve Sakarya'da da kar yağışı görülecek.

Cuma günü Marmara'yı etkilemesi beklenen kar yağışı, hafta sonuyla birlikte İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'i etkisi altına alacak.

Etki alanı genişleyen soğuk hava dalgası Cumartesi günü İç Anadoluyu deyim yerindeyse esaret altına alacak. Ankara'da yoğun olarak görülecek kar yağışının aynı gün Eskişehir, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Isparta'da da olması bekleniyor.

Cumartesi kar görecek diğer iller de Burdur, Uşak, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük ve Bartın.

Soğuk hava haftanın son günüyse Doğu Anadolu bölgesine ulaşacak. Pazar günü yurdun doğusundan batısına hemen her yerde kar yağışı etkili olacak.

ulusalkanal.com.tr