Ülkü Ocakları eski başkanlarından MHP yönetimine tepki

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ve Ülkü Ocakları eski genel başkanlarından parti yönetimine Anayasa uyarısı geldi. Anayasa değişiklik teklifine tepki gösteren ocak başkanları MHP milletvekillerine “vicdanınızın sesini dinleyin, hayır deyin” çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada, “Milletvekillerimizin doğacak vebale ortak olmamalarını tavsiye ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Ülkü Ocakları eski başkanlarından MHP yönetimine tepki

MHP tabanından yönetimine tepkiler sürüyor. Anayasa değişiklik teklifine verdiği destek sonrası suların durulmadığı MHP’de kazan kaynıyor.

Son tepki MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ve Ülkü Ocakları eski genel başkanlarından geldi.

Meclis'te görüşülen anayasa değişiklik teklifiyle ilgili milletvekillerine çağrı yapan Kaya ve ülkü ocakları başkanları "Vicdanlarının ve hür iradelerinin sesine kulak vermelerini ve doğacak vebale ortak olmamalarını tavsiye ediyoruz" sözlerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nda ikinci tur oylaması yapılan anayasa değişikliği teklifine ilişkin MHP'li Atila Kaya ve Ülkü Ocakları eski genel başkanları İrfan Özcan, Müsavat Dervişoğlu, Alişan Satılmış, Suat Başaran, Azmi Karamahmutoğlu, Ulvi Batu, Mustafa Hakan Ünser, Servet Avcı ile Harun Öztürk ortak açıklama yaptı.

“Mevcut anayasa değişikliğine tarihi, siyasi ve ahlaki gerekçelerle 'Hayır' diyerek, irade birliğimizi ve kararlılığımızı göstermek gayesiyle bu çağrıyı yapıyoruz" denilen açıklamada, “Amaç doğrudan tek adam” ifadesi kullanıldı.

Rejim değişikliği vurgusu da yapılan yazılı açıklamada, "Milliyetçiliği ayaklar altına almakla övünenlerin, kendi ideolojileri ve çıkarları doğrultusunda yeni bir rejim inşa etmelerine 'Evet' demeyeceğiz” denildi.

Açıklamada, “Türk milliyetçileri olarak, bir ve beraber olmak, vatanımıza ve nesillerimize karşı reddedemeyeceğimiz borcumuzdur. Bu amaçla, mevcut anayasa değişikliğine tarihi, siyasi ve ahlaki gerekçelerle 'Hayır' diyerek, irade birliğimizi ve kararlılığımızı göstermek gayesiyle bu çağrıyı yapıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

mhp başkanlık sistemi ülkü ocakları