Muş’ta saldırı için keşif yapan terörist yakalandı

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, valilik önünde saldırı için keşif yapan PKK’lı teröristi yakaladı.

Muş’ta saldırı için keşif yapan terörist yakalandı

Muş Valiliği ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırı öncesi keşif yapmak üzere gizliden fotoğraf çekimi yapan bir şahıs takibe alındı. Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, titiz bir şekilde çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak teröristi suçüstü yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen teröristin Muş’ta planlanan saldırı için önceden keşif yapıp, fotoğraf çekimi yaparak terör örgütüne verdiği tespit edildi. PKK/KCK adına keşif faaliyeti yapan terör örgütünün sözde istihbarat elemanı A.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 6-13 Ocak 2017 tarihleri arasında PKK/KCK silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesiyle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, terör örgütü tarafından illerde valilere, kayyımlara, emniyet müdürlerine, adli idarecilere, kamu binalarına, havaalanları ve stratejik tesislere yönelik araçlı ve militanları vasıtasıyla bombalı intihar eylemlerinin arttırılması talimatının verildiğinin tespit edildiği belirtildi. Terör örgütünün NLP adlı bir istihbarat birimi kurduğu belirtilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin keşif ve tespitlerinin bu grup tarafından yapılmasının kararlaştırıldığı bilgisi üzerine yürütülen çalışmalarda, Muş Valilik binasına yönelik eylem için keşif yapıldığının tespit edilmesi üzerine keşfi yapan PKK/KCK terör örgütü üyesi bir şahıs yakalanmıştır. Tahkikat içeriğinde Valilik binasının çekilen fotoğrafları ele geçirilmekle birlikte şüphelinin sosyal medya hesaplarında PKK/KCK terör örgütünün kırsalda bulunan üyelerin bulunduğu videoları yayınladığı da tespit edilmiştir. Şüpheli şahıs adli makamlarca PKK/KCK terör örgütü propagandası ve üyeliğinden tutuklanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi.