Kardeşliğe uçak engeli

Kardeşliğe uçak engeli

Vatan Partisi’nin Adana mitingi engellenmek istemiş ama yürütülen mücadele ile Adana’da meydan kazanılmıştı. Ama engellemeler son bulmuyor; Vatan Partisi’nin 2 Haziran’da Yüksekova’da yapmaya hazırlandığı kardeşlik mitingi de engellenmeye çalışılıyor.Önce Yüksekova Kaymakamı, Hakkari adayı Namık Ereli’ye “seçim mitingi için güvenlik önlemi alamayacaklarını, ancak devlet kurumlarını koruyabildiklerini” söyleyerek mitingi iptal etmelerini istedi. Daha sonra ise Vatan Partisi’nin kiraladığı uçaklara uçuş izni verilmedi.

MİLLETİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ

Kaymakamlık engeli üzerine açıklama yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk; “Eğer, demokratik ve adil bir seçim yapılacaksa, Partimizin bu mitinginin devlet zaafiyeti nedeniyle önlenmesi düşünülemez. Kamu kurumları ve yöneticileri, bu mitingin, miting alanına ulaşımının ve mitinge katılacak olanların güvenliğini sağlamak zorundadırlar. Aksi, kamu görevinin ihlal edilmesi ve bu şekilde siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi anlamına gelecek ve suç oluşturacaktır. Ama Vatan Partisi, milletimizi birleştirme görevini en öne koymuştur. Vatan Partisi, Yüksekova’ya Edirne’yle Hakkari’yi buluşturmaya gidiyor. Hiçbir güç bizi bu yoldan döndüremez. Hakkarili yurttaşlarımızla kucaklaşmamızı kimse engelleyemez. Mitingimizi yapacağız. Nasıl ki ülkemizin her yerindeki insanlarımızın sıkıntılarını çözmeye gidiyorsak, Hakkarilinin sorunlarını da aynı şekilde çözeceğiz.” demişti.

KARDEŞLİĞE UÇAK YOK

Vatan Partisi’nin kararlı tutumunun ardından Kaymakamlık ve Valilik geri adım atarak miting güvenliğini sağlayacaklarını açıkladı. Ama bu sefer de Vatan Partisi’nin uçak kiralamasının ve uçuş yapmasının önüne engeller çıkarıldı. Acente aracılığıyla uçak kiralama talebinde bulunan Vatan Partisi’ne THY Charter Müdürlüğü’nden; “Hakkari Yüksekova Havalimanı Charter seferlere müsaade vermediği için maalesef talep ettiğiniz seferleri yapamıyoruz.” cevabı geldi.Ardından Vatan Partisi, özel bir firmayla anlaşarak Yüksekova’ya iniş yapabilecek teknik donanıma sahip bir uçak kiraladı.Bu sefer de Vatan Partisi’nin anlaştığı özel firmaya “uçuş personelinin simulatör eğitimi almadığı” gerekçesiyle uçuş izni verilmedi.Son olarak simulatör eğitimi almış personeli olan THY’den uçak talep edildi, THY ise “müsait uçağı olmadığını” söyleyerek talebi geri çevirdi.

EM. HAVA TÜMGENERAL’DEN DEĞERLENDİRME

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Em. Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş; “Gerekçe gösterilen engeller tamamen Vatan Partisi’ne miting yaptırmamaya yöneliktir. Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu Yüksekova’ya gitti.Onların uçuş ekiplerinin Yüksekova’nın alçalma planlarının simulatör eğitimini alarak alçaldıklarını düşünmüyorum. Türkiye’de kanunları çiğnedikleri yetmezmiş gibi uluslararası uçuş kurallarına uyduklarını da düşünmüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

ANAYASAL HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, E. Devlet Bakanı Tayfun İçli konuyla ilgili; “Demokratik, anayasal hakkımız elimizden alınıyor. Biz Türk ve Kürt kardeşliğini pekiştirmek, emperyalist oyunları bozmak için Yüksekova’damiting yapmak istiyoruz. Vatan Partisi’nin Yüksekova mitingi bir kardeşlik mitingidir. Hem Ulaştırma Bakanı’nı hem de Devlet Hava Meydanı İşletmeleri Genel Müdürü’nü aradık, not bıraktık, geri dönen olmadı.Ben, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olmamın ötesinde Devlet Eski Bakanıyım.İlgili kişileri şahsi bir talep için değil anayasal ve yasal bir gerekliliğin yerine getirilmesi için aradım. Bir devlet geleneği ve nezaket gereği olarak Bakan’ın bana dönüş yapmasını beklerdim.” dedi.

HAKKARİ’YLE EDİRNE’Yİ KUCAKLAŞTIRMAYA GİDİYORUZ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Partisinin Edremit’teki mitinginde konuşan Perinçek; “Bugün Edremit’in uzattığı kardeşlik elini Hakkarili yurttaşlarımız tuttu. 2 Haziran’da da Hakkari Edremit’e, Edirne’ye elini uzatacak. Edirne’yle Hakkari’yi kucaklaştırmaya gidiyoruz.” dedi.

vatan partisi Hakkari miting kardeşlik vatan partisi yüksekova mitingi