Ege Bölgesi bahar yağmurlarıyla yeşile bezendi
Ege mutfağının olmazsa olmazı durumundaki otlar son yıllarda dünyaca ünlü şeflerin de dikkatini çekiyor. Turp otundan sarmaşığa, şevketi bostandan radikaya kadar yüzü aşkın çeşit otu semt pazarlarında satan Egeli kadınlar ilgiden memnun...
Ege Bölgesi bahar yağmurlarıyla yeşile bezendi. Radika, turp otu, hardal otu, ebegümeci, sarmaşık, şevketi bostan, gibi yüzü aşkın ot çeşidi, kadınların en önemli geçim kaynakları arasına girdi.
Akdeniz mutfağının özel lezzetlerini sunan yabani otlar, verimli topraklarda yeşeriyor. Salatası, haşlaması, zeytinyağlı yemekleri yapılan otlar, ünlü şeflerin tarifleri arasında yerini aldı.
Doğal ortamda yetişen bu otlara son yıllarda ilgi arttı. İzmir Çeşme'nin Germiyan köyü sakinlerinden Nuran Erden, intternetden bile sipariş aldıklarını söyledi.
Kadınlar topladıkları otları pazarlara ve otellere de satarak aynı zamanda geçimlerini sağlıyor.
ulusalkanal.com.tr