Türkiye kötüye gidiyor

’Türkiye’nin nabzı 2015’’ anketinden çarpıcı veriler ortaya çıktı. Ankete göre Türkiye’nin yarısından fazlası ülkenin gidişatını kötü görüyor. Meclisteki parti liderlerine verilen not da zayıf. Erdoğan'a karşı çıkanlar yüzde 50'nin üzerinde. Yüzde 76 Kılıçdaroğlu'na, yüzde 79 da Bahçeli'yi onaylamıyor.

Türkiye’nin yarısından fazlası ülkenin geleceğinden endişeli. Meclis'teki parti liderlerine güven de aynı oranda düşüyor.

Metropol araştırma şirketinin ’Türkiye’nin nabzı 2015’’ anketinden çarpıcı veriler ortaya çıktı.

Ankete göre yurttaşların yüzde 54.4'ü de ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. Gidişattan genel olarak memnun olmayanların oranı da yüzde 51. Metropol araştırma şirketi başkanı Özer Sencar yaptıkları anketin sonucunu yorumladı.

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı tarzını halkın yüzde 50.2’si onaylamazken, Kılıçdaroğlu ve Bahçelinin liderliği sorulduğunda bu rakam yüzde 70’lere çıkıyor. Halkın %76.8 Kılıçdaroğlu'na, %79 u da Bahçeli’ye inanmıyor.

Araştırma sonuçlarından birisi de Başkanlık sistemiyle ilgili. Sencar yapılan araştırmalarda halkın henüz başkanlık sistemini benimsemediğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr